Friday, December 28, 2012

Crochet cupcake...emm,yummy!

 Apa khabar semua? saya sihat2 je kat sini...rasanya bertambah sihat kot sepanjang duduk dalam pantang.....asyik nak makan je.....hihi...mungkin sebab adik Mueez kuat sangat menyusu kot...;)
So, sempena nak meraikan kejayaan saya yang dah habis berpantang ni...(heheh...ada ke macam ni...), saya dah pun berjaya siapkan cupcake ni...walaupun sebijik je yang berjaya 'dibakar', takpelah, kira oklah tu...sebab saya memang tak pernah buat pun sebelum ni...(cupcake yang betul2 lagi lah tak pernah buat! haha...;)
 
  Jom tengok macam mana saya buat cupcake ni...
Ini bahagian2 cupcake sebelum dicantumkan, cup, topping dan cherry...

Ini lah keadaannya bila kita dah cantumkan kesemua bahagian tu tadi..kat dalam tu saya letak fiber, bagi cupcake ni gebusss...he2

Tadaaa....dah siap pun cupcake saya....jom makan! :D

Ermm, nak masak apa lagi lepas ni ye? kalau buat durian crepe ok tak? heheh....kan tengah popular sekarang ni...:)
Oraitt, untuk sape2 yang berminat dengan resepi cupcake saya ni, boleh lah klik pattern kat bawah ni ye...


:))


Tuesday, December 25, 2012

Introduce...our little prince...:)

Assalamualaikum semua...
Alhamdulillah.....syukur kepada Allah S.W.T kerana masih lagi diberi kesempatan untuk bertemu dengan anda semua di alam maya ni...^_^.....setelah hampir 2 bulan saya menyepi (menyepi bersebab ni..)....he2..

Tengok tajuk kat atas tu rasa2nya dah tahu saya pergi ke mana kan...
Ya, saya dah pun selamat melahirkan anak yang ke-2 pada 14/11/2012 (hari rabu).....baby boy dengan berat 3.5kg tepat jam 3.15 pagi...lebih kurang je angka tu kan...hi2...putera kami ni  diberi nama Afifin Mueez..maksudnya yang mengetahui dan dilindungi......aminnnnn.
Inilah putera kami, Afifin Mueez...
gambar ni baru je beberapa jam lepas lahir...

Yang menariknya, tarikh lahir baby Mueez ni betul2 pada tarikh EDD, 14/11/12...saya dah bersedia awal, ingatkan lebih kurang macam kakaknya dulu, lahir awal 2 minggu....tapi nampaknya adik Mueez ni suka duduk kat dalam perut mama lama2....hehe...;)
Saya bersalin di Hospital Temerloh. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar dan nurse2 & doktor2 kat sana semuanya baik2 belaka serta layanan yang diberi pun sangat memuaskan....terima kasih banyak2 pada semua yang terlibat ye....(cewah...macam menang award pulak...ahaks..;)

Pengalaman bersalin? rasanya tak payah citer lah ye....sebab dah banyak dah blog2 dan mummy2 yang cerita pengalaman bersalin diaorang....tapi, percayalah....pengalaman nilah yang paling indah bagi seorang wanita walaupun sakitnya tak terkata.......betul tak? :))

Ok, nak tengok lagi tak gambar baby Mueez?

yang ni umur lebih kurang 2 minggu...
yang ni cukup2 sebulan...pipi dah mula tembam...hihi
 yang terkini...adik Mueez dah botak... lepas majlis cukur dan akikah kat rumah MIL...
haa...yang ni, model tetap saya, kakak aleesya, posing dengan adik Mueez...;)

Hari ni umur adik Mueez dah 42 hari....insyaAllah 2 hari lagi habislah pantang saya 44 hari......yeayyy!!! amboih2...seronoknya dia...he2...dan yang laaaaagi best, cuti bersalin saya tak habis lagi tau...lepas cuti tahun baru cina nanti baru saya kembali ke sekolah...harap2 sempatlah nak siapkan mana2 projek mengait yang tertangguh dulu2...dan juga nak mencapai angan2 yang macam2 ada kat dalam kepala ni....nak buat itu, nak buat ini...heheh...;)

Oklah, sampai sini dulu....kalau ada masa ataupun projek baru nanti saya update lagi ye...babai semua...:D

Wednesday, October 31, 2012

Brooch dan water bottle holder

Hai semua....saya masih lagi di sini........ye, saya belum bercuti lagi....nampaknya baby selesa lagi duduk kat dalam ni...he2..(empuk kot tidur kat dalam ni...hee..;)
Kali ni tak ada projek mengait yang best2 pun, cuma nak share brooch dan water bottle holder yang saya kait sebelum cuti hari raya haji baru2 ni...
Sebelum ni saya pernah tunjuk gambar brooch 'in progress' yang saya kait untuk kak niza...ingat tak? ni haa gambarnya...
yang ni tak siap lagi, ada yang dah letak butang, ada yang belum...benang2 lebih pun tak dikemaskan lagi...

dan.....inilah hasilnya yang dah siap letak butang dan pin kat belakang....:)
Sempat buat 13 biji je semua... haih...ni pun kira banyak dah ni....dengan masa yang singkat+badan letih+malas nak mengait dah sebenarnya....rasa nak rehat je....
Alhamdulillah....siap jugak brooch2 ni dan tercapailah hasrat kak niza nak pakai brooch ni untuk raya haji...:)

Kak Niza nak 4 biji je....yang selebihnya saya jual kat cikgu2 sekolah...wow!sambutan sangat menggalakkan! haha...macam goreng pisang panas....nanti2 lah saya buat banyak sikit ye...;)

Ok, yang ni pulak sarung botol air yang saya kait guna lebihan benang yang ada...sayang tengok benang2 coklat lebih saya buat topi kot dulu2....tak ingat dah....so, kait2...jadilah sarung botol air tupperware ni...kecik je...eco botol yang 500ml.......
Simple....takde bunga2 ok.....tali tu pulak saya buatkan jenis cerut kat atas...ada yang berminat nak buat ke? Saya tengok patternnya kat SINI...cubalah buat ye....

Ok, cukup2 sudah.....cukup sampai di sini saja.......he2...jumpa lagi di lain entry....:)
Babai....

Wednesday, October 24, 2012

My first "kopiah nama"...

 Heheh...boleh tak letak tajuk macam tu? takde idea lah nak letak tajuk yang bombastik....hi2...lagipun hari  ni memang saya nak citer pasal kopiah...
Sebenarnya sebelum ni saya dah pernah buat kopiah, tengok SINI, tapi pattern biasa2 je...kopiah yang saya nak tunjuk hari ni pun, takde lah luar biasa pun, cuma ada kait nama...sebelum ni tak pandai takut nak cuba kait nama ni...sebab tak tahu teknik yang betul...so,sekarang dah tahu tekniknya, tu yang berjaya buat kopiah nama ni...hee...saya suka...saya suka....

Nak tengok tak hasil akhirnya....he2...tengok bawah ni....
yang ni kopiah ' in the making of'....' ;)
yang ni pandangan atas kopiah...
tadaaa.....inilah hasilnya....biasa2 je...maklumlah first try...:)

Kalau anda nak cuba buat kopiah macam ni, bolehlah ke blog amani, sebab saya dapat pattern ni  pun dari adik amani yang baik hati ni....thanks! :D untuk kait nama pulak, boleh tengok teknik2nya kat SINI ye...

Ok, kat sini juga saya nak share 2 tips yang saya dapat sepanjang saya nak menyiapkan kopiah ni....untuk beginner jelah ni, untuk expert tak payah la ye...he2, saya pun budak baru belajar...

TIPS:
 1) Gunakan hook yang bersaiz kecil supaya kaitan anda tu nampak kemas dan cantik, terutamanya masa kita nak tukar2 kaler benang tu...saya guna hook no 5/0, yang ni agak besar sebenarnya, sebab tu nampak kasar sikit huruf2 saya tu...

2) Kena sorokkan benang dengan kemas ye...maksudnya masa kita tengah kait kaler kelabu, so,benang kaler purple tu kita kena heret sekali dalam stitch yang kita sedang buat tu...barulah sebelah dalam kopiah tu tak berselirat dengan benang nanti....dulu masa saya tak tahu, saya potong benang setiap kali nak tukar kaler...adoi, lepas tu jenuh nak kemaskan balik benang yang lebih....hi2

Oklah, rasanya ni jelah yang dapat saya kongsikan dengan anda semua untuk kali ni...opps, lupa pulak nak bagitau, kopiah ni saya kait khas untuk satu2nya anak buah saya yang lelaki, zahin namanya.....(nasib baik sorang je, kalau tak, berapa banyak kopiah yang saya kena kait....hahaha..:)

Oraitt, siap sedia untuk diberikan pada tuan punya esok....sempena raya haji ni...:)

Kepada orang2 Pahang, Selamat bercuti sempena Hari Keputeraan Sultan Pahang hari ni....dan kepada semua muslimin dan muslimat, Selamat Menyambut Hari Raya Haji pada hari jumaat nanti....:

Wednesday, October 17, 2012

Crochet sunhat yang berbunga-bunga...

Hai semua...perhatian! hari ni saya nak buat entry baru lagi ye...rajin tak saya? hihi.....sebenarnya saya nak mengejar masa ni...lepas ni dah nak bercuti panjang...so, 'post' kan dulu semua projek2 yang dah siap...takut nanti simpan2, terlupa terus nak tunjuk kan....:)

Kalau entry yang lepas saya share dengan anda semua, sweet baby set dengan gabungan kaler pink dan putih......dan kali ni pun lebih kurang je, masih lagi dengan tema kaler pinky2 ye....so, kepada bukan peminat pink, harap maaf ye jika entry2 ni meyilaukan mata anda......heheh....dan kepada pencinta2 pink macam saya ni....jom kita enjoy!! :D

2 pinky sunhat yang comel ni ditempah oleh noni, cikgu sekolah saya, untuk anak saudaranya...kalau nak tahu, noni tempah dengan saya topi dari awal tahun lagi tau....tapi disebabkan saya 'mabuk benang' awal2 pregnant dulu, terpaksalah tangguh2 sampailah sekarang....nasib baik lah noni ni penyabar orangnya....;)
Ok, thanks noni! dan juga semua yang sudi singgah untuk membaca entry saya ni.....
Sayang semua! :)

Tuesday, October 16, 2012

Sweet baby set for baby Sarah

Inilah sweet baby set untuk baby Sarah....sweet tak? sweet tak?....he2....kalau namanya untuk baby mestilah sweet kan...;)
Haa, nilah the latest project yang berjaya saya siapkan minggu lepas...tempahan kak za, ex-cikgu sekolah saya dulu...sekarang dia dah bertukar ke bangi...tempahan ni untuk anak sulungnya baby Sarah...
Kak za ni memang minat sangat dengan seni kraf crochet ni....dulu pun dia ada juga belajar mengait sikit2 dengan saya....tapi, yelah, bila dah bertukar sekolah, stop macam tu jelah "kelas mengait" kitaorang ni....hihi...ok, jom kita tengok booties dengan topi ni dekat2 sikit....

Ok, dah close up dah....biasalah warna putih+pink ni memang serasi dengan baby girl....:)

Yang ni pulak baby beanie....kalau ada yang perasan, design ni saya dah biasa buat sebelum ni...ntah, ramai pulak peminat design macam ni....he2
Ini complete set ye...sweater ni pun simple je....cuma saya gabungkan beberapa jenis warna pink....takde bunga2 dah sweater ni, sebab takut 'over' sangat bila pakai dengan beanie dan booties tu....

Kali ni saya ada gambar model yang comel menggayakan baby set ni tau....tq kak za sebab sudi share gambar ni dengan saya....:)

He2....comel tak saya? inilah baby Sarah....pemilik sebenar baby set ni....:)

Oklah, sampai sini dulu ye....thanks sekali lagi kak za sebab sudi menempah walaupun terpaksa menunggu lama....huhu....almaklumlah, preggy mom dah hujung2 ni kan.......slow la sikit....he2....
ok,babai semua!  :D


Monday, October 08, 2012

Good Luck...


Good luck to all my PMR's students....wish you all the  best...:)

Sunday, October 07, 2012

Brooch bunga kait

 Assalamualaikum..... dan salam hujung minggu....
Macam mana cuti hujung minggu anda semua? best tak? mesti ada yang pergi jalan2 kat mana2 ke......saya biasa2 je...duduk kat rumah, bersantai-santai dengan aleesya dan abah aleesya....hehe...yelah, sekarang ni preggy dah masuk 34 minggu....rasa macam nak berehat je sepanjang hari....jalan banyak2 sikit pun dah mula rasa termengah2....tapi kalau kat sekolah ok pulak...naik tangga turun tangga banyak kali pun steady je....;) huhu....sebenarnya bila cuti ni kan, mindset kita dah kata nak rehat, nak rehat.....sebab tulah kita rasa takde mood je nak buat kerja kan?....(hihi....saya lah tu....)

So, sambil bersantai-santai di pagi yang indah ni, rasanya baik saya share projek mengait flower brooch yang saya buat sebelum raya hari tu....hihi...lama kan? dah nak raya haji dah ni...takpelah, biar lambat asal selamat...;)
Brooch kait ni saya buat untuk kak ta dan dua orang anak daranya yang comel2....
Kak ta minta saya buatkan 3 brooch kaler merah hati dan 3 brooch kaler biru untuk digayakan sedondon di hari raya....dan 2 lagi brooch yang mix colour tu saya buat sebagai gift untuk 2 orang budak comel tu.....;)

Yang kat bawah ni pulak, ada lagi beberapa brooch yang masih tergendala....tak sempat nak disiapkan lagi....insyaAllah mood rajin datang nanti, konfem siap! he2...
 Saya kait brooch ni pun, atas permintaan cikgu sekolah saya, kak niza.....sabar ye kak niza....;)

Ada lagi ni projek2 mengait yang dah siap, tapi tak sempat lagi nak post....tunggu ye...barang2 baby pun ada  yang dah siap jahit (ada masa nanti, saya tunjuk kat sini ye...)...tinggal nak packing je lagi masuk dalam beg....huh....tiba2 berdebar2 pulak rasa....he2...oklah, jumpa lagi....babai! :D

Wednesday, September 19, 2012

Booties+headband raya...

 Seperti yang dijanjikan...hari ni saya nak post satu lagi projek sebelum raya yang dah saya siapkan untuk cikgu sekolah saya, Azlina...dan ini juga salah satu permintaan yang tak boleh nak ditolak...huhu....tak apalah, kebetulan saya ada masa lapang sikit bulan puasa hari tu, so, saya tak kisah sangat lah nak kaitkan booties dan headband ni...
  Booties ni sesuai untuk baby 3 bulan ke atas...tuannya nak kaler purple, so saya gabungkan dengan bunga pink + putih yang simple...
Dengan headband yang sedondon......kalau anda nak tahu, ibunya harap sangat saya dapat kaitkan booties dan headband ni sebab nak digayakan oleh babynya untuk hari raya......syukurlah, sempat siap dan dah berjaya pun dipakai di hari raya yang lepas......:))

Monday, September 17, 2012

Crochet newsboy hat

 Hari ni rasa macam ada mood pulak nak buat entry baru.....ni mesti sebab semalam berjaya menge'post'kan entry raya walaupun dah hujung2...hehe....:)

Hari ni saya nak tunjukkan topi brim ataupun newsboy hat yang berjaya saya siapkan sebelum raya hari tu...
Topi ni adalah permintaan dari seorang kawan saya, jaa....kalau ikutkan memang saya dah tak nak ambil apa2 tempahan lagi....tapi, biasalah...bila orang dah pujuk2, merayu2 nak jugak, terpaksalah akur kan.......cuba tanya kat crocheter2 yang lain, mesti pernah alami situasi macam saya ni kan? dalam2 tak nak ambil, terpaksa ambik juga kan....huhu....lagi2 kalau yang minta tu kawan2 rapat ataupun sedara mara.....

Oklah, apa2 pun, 4 biji topi brim ni dah pun selamat sampai ke tangan tuannya....alhamdulillah....
Ada 4 warna semuanya, kelabu, biru, purple dan hitam.....semua warna ni atas permintaan tuan punya...saya cuma menggabungkan dengan sikit warna2 lain supaya nampak lebih menarik....dan semuanya untuk baby saiz 6-12 bulan....
dan ni pulak pandangan dari depan....macam ni lah rupa topi ni kalau baby pakai.....cute tak? hehe....

Ada lagi ni beberapa projek yang berjaya siap sebelum raya hari tu....cuma tak sempat nak tunjuk kat blog je....insyaAllah kalau mood rajin masih lagi setia di sisi....ada lagi lah entry2 baru yang akan menyusul ye.....heheh....sebab sekarang ni bukannya tak rajin nak berblog, tapi ada macam2 benda nak buat....terutamanya nak jahit barang2 baby yang masih lagi 'in progress' tu.....huh....harap2 sempat la settlekan semuanya......sekarang ni dah 32 minggu......so,tinggal lagi 8 minggu je.....itu pun kalau betul2 on due......kalau awal macam aleesya dulu? huhu.......ok,ok.......jom kita bereskan kerja ye......:))

Sunday, September 16, 2012

Salam penghujung lebaran 2012

 Hari ni genap 29 Syawal 1433 H....sedar tak sedar dah nak abis dah bulan syawal ni ye...kejap je rasa kan...so, terpaksalah saya buat entry kali ni dengan tajuk "salam penghujung lebaran....." hehe....itulah, tangguh2 lagi nak buat entry raya....dah hujung2 baru teringat nak buat...;)

So, citer sikit2 jelah ye....tema baju raya kami tahun ni....HIJAU! sebenarnya plan asal nak cari hijau lumut....cari punya cari, susah sangat nak jumpa yang berkenan dan yang boleh matching tiga2 sekali (sebenarnya berempat ni...nampak tak baju mamaleesya agak sendat sikit tuu....oopps..)....akhirnya terpaksalah bertemakan hijau campur2....haha....dalam gambar ni tak jelas sangat warnanya...kalau tengok live....cewah...ketiga2 kaler hijau ni semuanya tak sama....lantaklah.....janji bertema......hihi.....;)

Tahun ni kami beraya di Kedah....raya ketiga baru balik ke kampung saya di Jengka Batu 13....ok, tak nak citer banyak2, jom tengok lagi gambar2 raya kat bawah ni....
Oklah, salam lebaran dan salam sayang dari kami sekeluarga....insyaAllah, dipanjangkan umur, kita jumpa lagi di lebaran akan datang.....babai! :))

Monday, September 10, 2012

8th Giveaway by Umiyumi2

Assalamualaikum kepada pembaca2 blog semua....dah lama sangat rupanya saya tak update blog ni.....(ceh....buat2 tak perasan pulak...;) padahal mood yang takde...hati ni memang meronta2 nak buat entry...tapi dah mood yang tak nak datang...nak buat macam mana kan...heheh...
So, untuk nak mengaktifkan semula blog saya yang dah semakin suram ni, apakata kita join dulu giveaway dari umiyumi2 ni...best tau! nak tahu apa hadiahnya? tengok kat bawah ni.....
Kuali jenama Tefal bersaiz 28cm....

Hmmm, kalau lah saya dapat kuali ni... tiap2 hari kita buat 'pek nga'... kan abah? hahaha.... :D
Jom lah kita pakat join ramai2....tarikh tutupnya ialah pada 25 September 2012 tepat jam 12 tengah malam...ok, kalau berminat nak join boleh klik kat SINI.......

Friday, July 06, 2012

Baby Shell Stitch Beanie

 Assalamualaikum..............
Hari ni saya nak tunjukkan baby beanie terbaru yang dah saya siapkan.....beanie ni saya buatkan sebagai hadiah untuk cikgu sekolah saya yang baru je menerima cahaya mata baru, baru2 ni.....baby girl......so, takde lah masalah sangat nak fikir pattern apa nak buat. Kait je beanie kaler pink, lepas tu letak bunga...dah siap untuk baby girl....he2...:)
simple but sweet............ahaks...;)

 yang ni beanie bersama dengan model setia saya.....:))

Ok, nak pattern ke? klik link kat bawah ni:

Oklah, malam ni takde mood la nak tulis banyak2....lagipun kejap lagi nak kemas2 barang, esok nak pegi Rawang pulak, rumah kakak, nak pergi melawat anak sedara yang ke-5....hehe.....baby girl jugak...:) lahir 02/07/2012 baru ni....:)

Ok, babai! :D


Tuesday, July 03, 2012

Pantyliner saya dah ada butang....

 Tajuk kat atas tu pun dah menceritakan apa yang saya nak cerita hari ni kan......hehe...ya, itulah yang nak saya bagitau sebenarnya..." pantyliner saya dah ada butang tau!...." Kalau entry sebelum ni pantyliner yang saya jahit tu tak siap sepenuhnya lagi...sekarang dah lengkap............sebab saya telah berjaya mencari supplier yang ada jual alat untuk melekatkan snap button tu......sukaaaa!! :D 

Nak tengok tak macamana rupanya alat tu? ahaa....ni lah dia....

Alat ni namanya KAM Plastic Snap Pliers.....senang je nak guna....kalau tak tahu boleh lah search kat youtube ye...:)
Kesungguhan saya mencari alat ni akhirnya berbaloi sangat2 bila saya terjumpa website ni.....:)

Servis pun ok, cepat je barang sampai....TQ tinytapir! (cute je kan nama dia....he2;)
Dan disebabkan keterujaan saya yang baru berjumpa dengan benda ni....saya telah berjaya menjahit 7 keping pantyliner.......(semata-mata sebab nak ketip butang........hahaha...XD
semua kaler pink....kaler lain in progress ok...

tapi sayangnya stok butang kaler pink semua dah sold out...:( 
so, tak berapa nak matching la kaler butang tu....

Oklah, dah lewat ni...baby kat 'dalam' ni pun dah gedik2 ajak mama dia tidur ni....hihi....
Kalau ada di antara anda semua yang masih lagi tercari2 kat mana nak beli plier ni, boleh la klik kat link yang atas tu ataupun klik kat bawah ni....

Ohh, ada lagi satu saya nak bagitau ye...semua pantyliner kat atas ni NOT FOR SALE ye....hehe....(ada ke orang nak beli??) takde lah, sebab ada beberapa orang yang tanya2 kat saya harganya....yang ni special untuk personal use only....rasanya saya tak bersedia lagi lah untuk ambik order pantyliner ni.....:)

Oraitttt.....selamat malam semua....have a sweet dream.....(~ ~) ZZzzzzzz......

Sunday, June 24, 2012

Jahit sendiri cloth pantyliner

Hai...apa khabar semua? Harap semuanya sihat2 dan ceria hendaknya....kalau entry sebelum  ni saya rindukan blog, entry kali ni saya riiiiinnnnndukan mesin jahit saya  pulak...hehe...samalah jugak...dah berkurun lamanya jugak mesin jahit tu tak diusik. Dah berabuk abis, nasib baik tak bersawang....

So, hari ni, disebabkan rindu yang tak tertahan lagi dah, saya pun ber'blogwalking' mencari apa2 simple project yang  boleh saya buat dalam masa yang cepat (penting tu, nak yang cepat siap!)
Cari...cari....cari....akhirnya terlintas di fikiran ni nak cari tutorial macamana nak jahit cloth pad/pantyliner...dah lama sebenarnya nak buat benda comel ni...tapi tak terbuat2...tadi terjumpa satu tutorial yang senang sangat nak faham, terus terlompat-lompat teruja nak buat....hihi....

Saya pun mulalah menyelongkar balik koleksi2 kain yang dah lama terperap kat dalam drawer tu....nasib baik jumpa kain cotton flanel yang saya beli ntah bila ntah......;)

Dan hasilnya..................di atas keterujaan saya yang nak sangat2 menjahit tu.....saya berjaya siapkan 3 cloth pantyliner ni.....semuanya pink!! sebab kaler tu je yang ada dalam simpanan....
Tak siap sepenuhnya lagi ni.....butang snap takde......nak beli kat mana ye? boleh tolong suggest tak?kalau takde terpaksalah letak butang ketip je....huhu....tak comel pulak nanti...

Seronok sangat jahit cloth pantyliner ni tau....rasa tak nak tido je malam ni....nak jahit banyak2! hahaha......
Cloth pantyliner ni simple je, takde kain PUL ke, bamboo fleece ke bagai....guna cotton flanel je semua. Tapi saya jahitkan beberapa lapis la, bagi tebal sikit. Sesuai untuk di pakai hari2 biasa atau pun hari2 period yang light flow.....untuk ibu2 mengandung pun sesuai jugak....untuk kebersihan diri dan keselesaan kan.....:) 
Lagipun cloth pad/pantyliner ni bebas bahan kimia dan dapat mengurangkan pencemaran di muka bumi yang tercinta ni....go..go green!
So, apa kata kita semua pakat ramai2 buat sendiri je cloth pantyliner ni. Selain daripada menjaga kesihatan, kita juga boleh jimat! dan kita boleh pilih corak2 comel yang kita suka....betul tak? takdelah kaler putih je kan...hehe...

Orait, untuk tutorial, boleh lah klik kat SINI ye... dan untuk pattern asal pantyliner ni, serta untuk download pattern, silalah klik di SINI

Itu saja untuk malam ni....esok dah nak pegi keje.....:(
Selamat malam semua dan selamat ber'cloth pantyliner' ye.....heheh...:D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews