Monday, September 17, 2012

Crochet newsboy hat

 Hari ni rasa macam ada mood pulak nak buat entry baru.....ni mesti sebab semalam berjaya menge'post'kan entry raya walaupun dah hujung2...hehe....:)

Hari ni saya nak tunjukkan topi brim ataupun newsboy hat yang berjaya saya siapkan sebelum raya hari tu...
Topi ni adalah permintaan dari seorang kawan saya, jaa....kalau ikutkan memang saya dah tak nak ambil apa2 tempahan lagi....tapi, biasalah...bila orang dah pujuk2, merayu2 nak jugak, terpaksalah akur kan.......cuba tanya kat crocheter2 yang lain, mesti pernah alami situasi macam saya ni kan? dalam2 tak nak ambil, terpaksa ambik juga kan....huhu....lagi2 kalau yang minta tu kawan2 rapat ataupun sedara mara.....

Oklah, apa2 pun, 4 biji topi brim ni dah pun selamat sampai ke tangan tuannya....alhamdulillah....
Ada 4 warna semuanya, kelabu, biru, purple dan hitam.....semua warna ni atas permintaan tuan punya...saya cuma menggabungkan dengan sikit warna2 lain supaya nampak lebih menarik....dan semuanya untuk baby saiz 6-12 bulan....
dan ni pulak pandangan dari depan....macam ni lah rupa topi ni kalau baby pakai.....cute tak? hehe....

Ada lagi ni beberapa projek yang berjaya siap sebelum raya hari tu....cuma tak sempat nak tunjuk kat blog je....insyaAllah kalau mood rajin masih lagi setia di sisi....ada lagi lah entry2 baru yang akan menyusul ye.....heheh....sebab sekarang ni bukannya tak rajin nak berblog, tapi ada macam2 benda nak buat....terutamanya nak jahit barang2 baby yang masih lagi 'in progress' tu.....huh....harap2 sempat la settlekan semuanya......sekarang ni dah 32 minggu......so,tinggal lagi 8 minggu je.....itu pun kalau betul2 on due......kalau awal macam aleesya dulu? huhu.......ok,ok.......jom kita bereskan kerja ye......:))

8 comments:

  1. hahaha ... kalau pujukan sedara mara ni mmg susah ditolak.

    ReplyDelete
  2. cik lia dah 32 minggu??
    cepat btol masa berlalu.. rasa mcm baru je tau cik lia pregnant.. hehe..

    semua topi tu mmg cute2 belaka.. :D

    ReplyDelete
  3. Jaw: betul tu...kadang2 kita ni serba-salah nak menolak..so,terpaksalah terima walaupun hati tak nak, kan?

    ReplyDelete
  4. zila: hehe....iyelah zila...32 minggu dah ni...kejap je kan...saya pun rasa mcm baru je pregnant...sedar2 dh dekat nk due dh ni ha..harap2 semuanya ok nanti....aminnn

    ReplyDelete
  5. Cantik2 lah newsboy hat tu lia!! suke tgk! kaler2 pun lawa!

    ReplyDelete
  6. smoga dipermudahkan bersalin nanti...

    ReplyDelete
  7. eda; thanks....amin..aminn...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews