Tuesday, July 03, 2012

Pantyliner saya dah ada butang....

 Tajuk kat atas tu pun dah menceritakan apa yang saya nak cerita hari ni kan......hehe...ya, itulah yang nak saya bagitau sebenarnya..." pantyliner saya dah ada butang tau!...." Kalau entry sebelum ni pantyliner yang saya jahit tu tak siap sepenuhnya lagi...sekarang dah lengkap............sebab saya telah berjaya mencari supplier yang ada jual alat untuk melekatkan snap button tu......sukaaaa!! :D 

Nak tengok tak macamana rupanya alat tu? ahaa....ni lah dia....

Alat ni namanya KAM Plastic Snap Pliers.....senang je nak guna....kalau tak tahu boleh lah search kat youtube ye...:)
Kesungguhan saya mencari alat ni akhirnya berbaloi sangat2 bila saya terjumpa website ni.....:)

Servis pun ok, cepat je barang sampai....TQ tinytapir! (cute je kan nama dia....he2;)
Dan disebabkan keterujaan saya yang baru berjumpa dengan benda ni....saya telah berjaya menjahit 7 keping pantyliner.......(semata-mata sebab nak ketip butang........hahaha...XD
semua kaler pink....kaler lain in progress ok...

tapi sayangnya stok butang kaler pink semua dah sold out...:( 
so, tak berapa nak matching la kaler butang tu....

Oklah, dah lewat ni...baby kat 'dalam' ni pun dah gedik2 ajak mama dia tidur ni....hihi....
Kalau ada di antara anda semua yang masih lagi tercari2 kat mana nak beli plier ni, boleh la klik kat link yang atas tu ataupun klik kat bawah ni....

Ohh, ada lagi satu saya nak bagitau ye...semua pantyliner kat atas ni NOT FOR SALE ye....hehe....(ada ke orang nak beli??) takde lah, sebab ada beberapa orang yang tanya2 kat saya harganya....yang ni special untuk personal use only....rasanya saya tak bersedia lagi lah untuk ambik order pantyliner ni.....:)

Oraitttt.....selamat malam semua....have a sweet dream.....(~ ~) ZZzzzzzz......

6 comments:

  1. Cantik ...nak buat juga ..heheh

    ReplyDelete
  2. terkinja-2 kinja nak buat jugak.. hehehe thank you for the link to the pattern and tutorial.. *kena geledah stash cari flannel.. ada ke pun.. uhuhuhuh*

    ReplyDelete
  3. tq kak suzie! buat jgn tak buat ye...:)

    ReplyDelete
  4. Sue; apalagi...jom la buat! mesti ada kain2 flannel lama yg terselit kat celah2 almari tu...he2...nt kalau dh buat share tau...:))

    ReplyDelete
  5. cantik ye ....
    btw nak buat alat gmn ke?

    ReplyDelete
  6. Salam, akak..wah first time sy tau pasal benda ni pun boleh DIY ye, haha comel gila akak buat! Ni kiranya guna mcm mana ye? Bukan pakai buang kan? Akak ade jual tak? Berminat pulak lah sbb comel gila..plus terjamin sikit kebersihan dan kesihatan tu..sy ade mesin jahit tp mmg xpro nak menjahit..akak reply kt blog sy tau..berminat ni, hehe :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews