Sunday, May 15, 2011

First time buat kopiah

 Biasanya kalau orang nak belajar mengait, antara projek terawal yang nak dibuat mesti kopiah, selain daripada buat alas meja, topi, baby booties dan sebagainya. Tapi saya, walaupun dah lama mengait, ni first time saya buat kopiah..hehe...itupun atas permintaan kak asiah yang minta saya kaitkan kopiah untuk hubby dia. Akhirnya terhasillah kopiah yang tak seberapa ni. Gabungan kaler hijau dan putih..ala2 kaler bendera p*s je kan?hihi....
Ermm, rasa2nya saya kena improve lagi la skill nak buat kopiah ni. Lepas ni nak try buat kopiah yang ada nama la pulak, untuk budak2, mesti comel...tapi siapa nak pakai ye?aleesya girl......tak kisah la tu, yang penting boleh belajar buat benda baru...:D

12 comments:

  1. Cantiklah tu, lia! Very neat. Akak ada request jugak nk kopiah ada nama tp akak ni malas lah nk fikirkn susunan huruf tu :p nk yg buat terus je!

    ReplyDelete
  2. kopiah antara projek terawal saya dalam crochet. buat untuk adik. suka dia pakai pergi tusyen...:-)

    cantik dah akak kait ni..tak sabar nak tgk versi ada nama~

    ReplyDelete
  3. wah..lia punyer dah siap..suke2..

    ReplyDelete
  4. nice...imah suka...imah pun tengah gila2 buta crochet...semua nak cuba..skang tengah siapkan booties untuk baby imah...sebelah je lagi..tgh bz wat handmade card...tgendala jap.

    ReplyDelete
  5. cantek kopiah tu lia!! akak baru nak cuba buat kopiah gak untuk hubby heheheh

    ReplyDelete
  6. tq kak aisyah!sy pun sebenarnya malas jugak nak susun2 ni...excited sb nk try benda baru je..hihi

    ReplyDelete
  7. tq amani!akak dh tgk kopiah yg amani buat,cantik!lepas ni nk try buat kopiah mcm tu pulak la..(tggu mood rajin dtg dulu ye..he2)

    ReplyDelete
  8. thanks zaza!ini pun sebab org tempah..kalau nk tunggu yg sendiri punya tak tahulah bila baru siap..hehe

    ReplyDelete
  9. imah;mengait ni kalau dh termula, memang susah nk stop..mcm2 pattern nk cuba..tak sabar nk tgk baby booties tu siap, mesti comel!

    ReplyDelete
  10. tq kak fidah!wah, sweetnya akak..nk buat kopiah utk suami..hehe

    ReplyDelete
  11. akak nk minta pattern boleh x???please...

    ReplyDelete
  12. liana33k; sori sgt2 liana...akak mmg takde pattern utk kopiah ni...kait sesedap rasa je..main try n error.tp kalau kopiah yg ada nama tu liana boleh tgk link ni ye:

    http://crochetisfun-amani.blogspot.com/2011/06/free-pattern-kopiah-kait.html

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews