Wednesday, October 17, 2012

Crochet sunhat yang berbunga-bunga...

Hai semua...perhatian! hari ni saya nak buat entry baru lagi ye...rajin tak saya? hihi.....sebenarnya saya nak mengejar masa ni...lepas ni dah nak bercuti panjang...so, 'post' kan dulu semua projek2 yang dah siap...takut nanti simpan2, terlupa terus nak tunjuk kan....:)

Kalau entry yang lepas saya share dengan anda semua, sweet baby set dengan gabungan kaler pink dan putih......dan kali ni pun lebih kurang je, masih lagi dengan tema kaler pinky2 ye....so, kepada bukan peminat pink, harap maaf ye jika entry2 ni meyilaukan mata anda......heheh....dan kepada pencinta2 pink macam saya ni....jom kita enjoy!! :D

2 pinky sunhat yang comel ni ditempah oleh noni, cikgu sekolah saya, untuk anak saudaranya...kalau nak tahu, noni tempah dengan saya topi dari awal tahun lagi tau....tapi disebabkan saya 'mabuk benang' awal2 pregnant dulu, terpaksalah tangguh2 sampailah sekarang....nasib baik lah noni ni penyabar orangnya....;)
Ok, thanks noni! dan juga semua yang sudi singgah untuk membaca entry saya ni.....
Sayang semua! :)

21 comments:

  1. auw...kak lia oi...sukenya kite tengok pink pinky nih...suke tengok crocheted hat yang kak lia buat...=)

    kak lia...selamat bercuti panjang ye...takut nanti tak dan nak wish sama kak lia...jangan lupa hupdate new baby eh...=)

    ReplyDelete
  2. Cantiknye topi2 tu!! Suke tgk kaler2 tu semua esp yg pink+blue! Sweet!

    ReplyDelete
  3. Assalam Lia.Suka bebenar nengok warna topi tu. Sweet sangat ,yg satu tu warna kuning cair ya? Lia pakai benang import ke, nona atau minlon utk crochet sume tu?btw selamat bercutu panjang, jgn lupa post hasil crochet terbaru.Akak mintak izin copy, print dan tampal hasil crochet tu.Suka ngan kombinasi warna dan kekemasannya..

    ReplyDelete
  4. OMG...lawa nya...akak...ajarkan lah cara nak buat macam tu... :)

    ReplyDelete
  5. therosputih; thanks...samalah kita, suka tgk benda yg pinky2 ni...he2..

    tak start lagi cuti pjg ni, lebih kurang 3 mggu lagi..insyaAllah, nt akak update apa2 yg patut ye...awak pun sama, take care..jaga diri baik2 tau...:)

    ReplyDelete
  6. kak aisyah; tq! dh xtau sebenarnya nk combine pink dgn apa...last2 pink+blue..nasib baik la ok je..:)

    ReplyDelete
  7. kak suzie; akak pun suka pink ye?hihi..kita serupa.......

    ReplyDelete
  8. ibuika; waalaikumsalam, thanks akak! yg satu tu sy guna kaler krim..semua ni pakai benang nona je...insyaAllah sy akan update apa yg terbaru nt...tkpe, akak share lah gambar ni, sy xkisah...

    akak ada blog x? sy xdapat nk klik link akak lah...

    ReplyDelete
  9. pari-pari terbang tinggi; thanks! suka crochet juga ye? boleh tgk kt youtube, ada byk tutorial ttg crochet ni...bleh la mula dgn yg basic dulu ye...:)

    ReplyDelete
  10. Biarkan mereka yang tak suka pink itew.... Wah! tak sabar nak balik Malaysia nak menempah gak ni. lia due date bila ye?

    ReplyDelete
  11. ..aida..; entry ni khas utk peminat2 pink je..he2...bila nk balik m'sia? sy due date 14/11/12...insyaAllah, kalau 'terawal' xtahu la tu...;)

    ReplyDelete
  12. aww pink ky minky... like like... lma tull tak bw kat sni... blog sndri pon bsawang hahaaahhaha

    ReplyDelete
  13. Akak x de blog Lia. Ingin jugak nk create satu tp entah bila agaknya. Ada juga hasil crochet dan cross stitch yg akak nk share ngan kengkawan ,nntlah ada akak gitau, Boleh kita share...

    ReplyDelete
  14. Salam akak... Akk dpt pattern dr mane? Teringin nk cube.. :-)

    ReplyDelete
  15. nana; lama tak dengar cite...he2..pink lover mesti suka baby set ni kan...;)

    ReplyDelete
  16. ibuika;nanti kalau dah ada blog jgn lupa bgtau saya ye...boleh kita share hasil crochet...seronok bila ada hobi yg sama ni...:)

    ReplyDelete
  17. kak ida; terima kasih kak! :D

    ReplyDelete
  18. Anonymous; yg ni pattern sendiri2 je...akak nk tulis pattern pun tak pandai, main agak2 je buat...kalau nak pattern yg cantik2 lagi, bolehlah tgk kt youtube ataupun search kat cik google ye...:)

    ReplyDelete
  19. Ok..dan Lia jgn lupa post hasil crochet walaupun dh cuti panjang nnt.Dh jadi addict tengok blog Lis ni..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews