Wednesday, October 31, 2012

Brooch dan water bottle holder

Hai semua....saya masih lagi di sini........ye, saya belum bercuti lagi....nampaknya baby selesa lagi duduk kat dalam ni...he2..(empuk kot tidur kat dalam ni...hee..;)
Kali ni tak ada projek mengait yang best2 pun, cuma nak share brooch dan water bottle holder yang saya kait sebelum cuti hari raya haji baru2 ni...
Sebelum ni saya pernah tunjuk gambar brooch 'in progress' yang saya kait untuk kak niza...ingat tak? ni haa gambarnya...
yang ni tak siap lagi, ada yang dah letak butang, ada yang belum...benang2 lebih pun tak dikemaskan lagi...

dan.....inilah hasilnya yang dah siap letak butang dan pin kat belakang....:)
Sempat buat 13 biji je semua... haih...ni pun kira banyak dah ni....dengan masa yang singkat+badan letih+malas nak mengait dah sebenarnya....rasa nak rehat je....
Alhamdulillah....siap jugak brooch2 ni dan tercapailah hasrat kak niza nak pakai brooch ni untuk raya haji...:)

Kak Niza nak 4 biji je....yang selebihnya saya jual kat cikgu2 sekolah...wow!sambutan sangat menggalakkan! haha...macam goreng pisang panas....nanti2 lah saya buat banyak sikit ye...;)

Ok, yang ni pulak sarung botol air yang saya kait guna lebihan benang yang ada...sayang tengok benang2 coklat lebih saya buat topi kot dulu2....tak ingat dah....so, kait2...jadilah sarung botol air tupperware ni...kecik je...eco botol yang 500ml.......
Simple....takde bunga2 ok.....tali tu pulak saya buatkan jenis cerut kat atas...ada yang berminat nak buat ke? Saya tengok patternnya kat SINI...cubalah buat ye....

Ok, cukup2 sudah.....cukup sampai di sini saja.......he2...jumpa lagi di lain entry....:)
Babai....

6 comments:

  1. hehehe...sempat lagi update...akak guna pin jenis yang macam mana eh untuk brooch tu? jenis yang pin biasa tu ke atau yang bulat punya?

    ReplyDelete
  2. therosputih; he2...sempat lagi...gunakan masa sebaik2nya skrg ni...;)
    akak guna pin yg biasa je, letak hot glue je sbb nk cepat...

    ReplyDelete
  3. Cik Lia.. banyaknya bunga... :D rajin btol...

    Cute sarung botol air tu.. tidak terbuat la kita walaupun utk botol 500ml pun.. huhuhu.. :D saya lagi tengah kemalasan dan kelesuan sekarang.. hihihihi

    ReplyDelete
  4. thanks 4 sharing pattern sarung botol tu, nanti mau cuba buat kalau ada masa terluang.

    ReplyDelete
  5. salam ziarah... wah..rajin nyer...terus polow

    ReplyDelete
  6. sgt kemas ..meloike..:)
    salam kenal

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews