Sunday, February 07, 2010

Jom Jahit: Pencil Roll



Yei!!! dah siap pun projek untuk Jom Jahit ni.
Kali ni awal2 lagi saya cuba untuk siapkan.Projek bulan Januari dulu,dok tangguh2,akhirnya tak sempat nak join...sedihnya,isk..isk.. Untuk bulan Februari ni,projeknya adalah pencil roll.Ada 3 tutorial yang disediakan oleh Tinihani.Tapi rasanya saya tak ikut 100% tutorial yang diberi tu.Just untuk dapatkan idea je.Pencil roll ni,saya gunakan kain jeans (yang beli kat bundle dulu tu..haha).Sebelah atasnya pulak saya gunakan patchwork yang dibuat dari kain2 perca saya yang banyak tu..Daripada simpan je baik saya hasilkan sesuatu,kan?Idea ni pun sebenarnya saya dapat dari sini.
Jom tengok projek pencil roll saya ni...(tak sabar nak tengok hasil kawan2 yang lain pulak...)
Nanti nak buat satu lagi untuk letak krayon Aleesya..(krayon pun tak beli lagi sebenarnya..)

13 comments:

  1. wahhh...cantiknya..
    hasil gabungan kain2 perca tu..
    suka..suka..suka..
    cantik bangat..

    ReplyDelete
  2. salam lia :) Cantiknya! Love all your sewing especially dresses yang comel-comel tu. Keep up the great job!

    ReplyDelete
  3. wah...seronoknyer menjahit...
    mesin singer aku dah lama x diguna..dekat sebulan gak off...

    nnt nak tirulah project2 lia nih...mintak kebenaran ni...:)

    ReplyDelete
  4. rajinnya kak lia, berbakat betul lah:)
    -shuhada

    ReplyDelete
  5. waa ramainya dah siap pencil case role ni..bila nk buat ni..cantik laa lia!! siap patchwork lagi..

    ReplyDelete
  6. tahniah... pantas habis... rajin tu siap buat patchwork

    ReplyDelete
  7. love the patchwork.. cantik!! ni yang semangat jugak ni..hehehehe

    ReplyDelete
  8. patchwork tu memang mengkagumkan la.. heheheh

    ReplyDelete
  9. zu,eezah,zura n neeza; tq my fren!sy ni budak baru belajar...komen2 u all ni buat saya lebih bersemangat nk menjahit lagi ni:)

    ila; jomla join aktiviti jahit2 ni.. syok!tiru jelah hasil jahitan aku yg tak seberapa ni..

    shuhada; thanks,shuhada suka menjahit juga ke?

    fathiah n sue; tak sabar nk tgk org lain punya plak..nt dh siap cepat2 lah tunjuk kt blog ye..

    Tinihani; kali ni cpt2 buat.tkut xsempat nk join mcm projek dress dulu tu..huhu

    ReplyDelete
  10. wah.. canteknya.. rupanya cantik jugak pencil roll ni kalu guna kain jeans.. tingin nak buat satu.. malangnya mesin jahit singer zaman 'bien' kt rumah tu hanya bleh jait kain nipis je.. uhuk.. uhuk..

    ReplyDelete
  11. Sellynna, tkpelah..buat jelah pkai kain biasa..cantik jugak hasilnya nt.sy saja nk abiskan lebihan kain jeans yg ada tu...tkut membazir

    ReplyDelete
  12. Rajin betul u buat semua ni. Tahniah...i pun nak try gak le nanti...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews