Sunday, January 03, 2010

Tahun baru, serba baru?

Yeke tahun baru serba baru ni? Apa yang baru ek? Haa..bukan sofa,bukan langsir baru ye...tapi kawan baru!!! Nak tahu siapa? Tengok ni...
Mesin jahit tepi Singer ataupun overlock model 14N555!!!

This is my 2nd besfren.My 1st besfren?(mesin jahit yang kat sebelah tu...). Mesin ni saya beli kat kedai Baisudin Mesin Jahit di Temerloh (En Baisuddin kena bagi komisen kat saya ni sebab tolong promote..).Sape2 orang Temerloh mesti tahu punya kedai ni.Best, dia siap ajar lagi macamana nak jahit tepi kecik,jahit tepi besar,nak masuk benang bagai...sampai la puas hati, baru beli. So sekarang saya dah ada 2 kawan baik.Tengok,comel tak diaorang ni...hahaEmm..baru syok dah ada kawan baru kan?kalau tak mesin jahit saya tu duduk sorang2 (sebijik2) je kat situ.Tak payah la saya hantar kat kedai cina lagi lepas ni untuk jahit tepi.
Ada lagi ke yang baru? Ada... ni ha,gunting kain cap Singer jugak.
Gunting lama saya yang cap ayam tu dah tumpul,tak best nak potong kain.Gunting Singer ni walaupun mahal sikit,tapi berbaloi-baloi! bila gunting kain tu rasa macam meluncur je lajunya..hehe
Dan yang terakhir adalah ini..
Plastic storage drawer kaler PINK!!!
(erin pink heart jangan jeles ye..)
untuk simpan kain2 yang bersepah yang tunggu masa untuk diprojekkan dan untuk simpan sewing tools yang lain. So macam nilah rupa ruang menjahit saya dengan adanya kawan2 baru saya ni...Ok,tu jelah yang nak saya share dengan anda semua..eh,eh,ada lagi la.. Aleesya pun nak share juga kawan baru dia ni...

(baru beli kat Giant)

Hehe..Okla,harap2 sempena tahun 2010 ni, boleh la saya meningkatkan lagi skill saya dalam bidang jahit-menjahit ni dan hasilkan sewing project yang best2...yeah!!

Nota kaki: Setinggi-tinggi penghargaan buat En Aznizam (abah Aleesya le tu..) yang telah bersusah-payah mengangkut barang2 ni masuk ke bonet kereta.Mmuuaah!!

7 comments:

  1. rajin tol mama aleesya nih menjahit..cik ija nk tempah bj melayu untuk yussoff boleh?

    ReplyDelete
  2. tq ija.jahit suka2 je.isi masa lapang.err..nk tempah bj melayu utk yussoff?kita tempah kt butik jelah ek?bukan apa,takut nt xsiap2..haha

    ReplyDelete
  3. wah .. bestnye org pandai menjahit ni .. terasa rindu pulak kat 'kawan baik' saya .. dah hampir 3 tahun tak jumpa .. hehe .. saya ni sekarang di UK sebab ikut husband belajar .. kat Malaysia saya ada juga mesin jahit dua sekawan ni tapi jenama janome .. tapi saya tak le pandai sangat menjahit macam lia .. setakat jahit baju kurung untuk pakai sendiri aje laa ..

    ReplyDelete
  4. zahra,mesin jahit biasa tu harganya RM7++ dan serger tu RM11++...itu harga yg saya beli tahun lepas..mungkin sekarang dh naik,dan harganya berbaza bergantung pada kedai yg kita beli..

    ReplyDelete
  5. sama la kita ada kawan baik dari singer jugak :) semoga awak pun enjoy sewing banyak2 k!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews