Saturday, January 23, 2010

Crochet handphone case with love

Akhirnya berjaya juga mamaleesya menghasilkan projeknya yang terkini setelah tiga empat hari menyepikan diri...yeyeh! Projek saya yang terkini ni adalah handpone case crochet yang saya hiaskan dengan felt love.Amacam, ok tak? Bolehlah kan..(jawab sendiri jelah). Nak buat projek jahit2 tak ada masa.Ditambah pulak dengan asisstant saya ni yang terover rajinnyer....semua benda dia nak main, opss..nak tolong. So,saya gantikan mood menjahit tu dengan mengait! Mengait ni sambil2 tengok tv pun boleh.Aleesya pun tak berapa nak kacau sangat kalau saya mengait.Dia pun boring kot tengok saya dok mengadap benang dengan jarum kait tu jer...

Sebenarnya plan asal saya nak buat handphone case kaler purple semua.Tup2, benang tak cukup.terpaksa la sambung dengan benang pink.Lepas tu terpikir plak nak letak felt love tu sebab nak bagi balance kaler pink yang kat bahagian atas tu.Dan hasilnya,seperti yang anda tengok tu la...

Oklah,saya pun dah ngantuk ni.Esok sekolah ganti pulak (ganti untuk raya cina..).Tapi sekolah saya buat program merentas desa.So,tak ada la kelas esok..dan saya akan bertugas di bahagian hakim penamat.Ok, puan hakim nak tido dah ni.Gudnite my fren!ZZzzzzzzzz..............Ni handphone hubby yang lama.Tumpang letak je ni,untuk photoshoot (mahunya dia nak letak handphone dia dalam sarung love2 ni.kaler pink plak tu....)

8 comments:

  1. hi lia. thanks for your visit. ini consider kunjungan balas!! hehehe. btw, ur crocheted h'phone case tu sgt cantik. sy kalo bab knitting/crocheting memang surrender!! tak tahu langsung!! but would love to learn. are u staying in bera?? i think it's not too far from kuantan. am i right?? nice knowing u lia!!

    ReplyDelete
  2. tq aimila..yes,i'm staying in bera.dalam 2jam perjalanan kalau nak ke ktn.dulu sy pernah tinggal di ktn..best!
    nice knowing you too..

    ReplyDelete
  3. cantik crochet hanphone case ni,blh buat tunjuk patern dia tak?nak try buat la...

    ReplyDelete
  4. nadiah,sy buat handphone case ni tak guna pattern pun.main agak2 je.hanya gunakan teknik single crochet (sc).Nt la kalau ada masa,sy akan cuba tunjukkan tutorialnya ye...

    ReplyDelete
  5. salam..
    nak tempah??
    bleh ka??

    ReplyDelete
  6. kalau nak tempah bleh la email saya ye..
    rosmaliamuhamad@yahoo.com

    ReplyDelete
  7. berape rm ek hrganye? berminat gak nak tempah..

    ReplyDelete
  8. cantik le.. menguji kesabaran nak buat sbb guna teknik single crochet. walaupun nampak mudah tapi lambat le nak siap berbanding jika guna teknik double crochet or half double crochet.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews