Wednesday, November 16, 2011

Kisah benang dan almari baru - Bhg. 2

Waduh...waduh...lewat sungguh telenovela saya bersiaran hari ni...penat lah, hari ni ada meeting, balik lewat sikit tadi...dah balik, duduk2, rehat, tak sempat nak berblog......
Ok,sekarang jom kita sambung citer almari baru yang saya ceritakan semalam tu...jom..jom..jom...
Almari untuk simpan benang dah beli, dah pasang...saya pun apalagi....tersengih lebar lah...hihi...hari tu jugak saya mengumpulkan segala jenis benang2 yang saya ada (kecuali benang jahit... :p) dan membuat spot check di segenap tempat yang saya pernah simpan benang2 tu semua. 

Dan hasilnya.......................heheh...:D
Segan lah nak tunjuk, sebab tak banyak mana pun banding dengan geng YLM kan?
Takpelah, tengok lah kat bawah ni.....

Hehe...ni lah hasilnya bila dah dikumpul segala2 benang yang saya ada. Kebanyakannya benang local je, cuma ada satu rak je yang kat bawah tu benang dari Turki, tapi tak pernah guna pun lagi....sayang lah! he2...
Rak yang atas sekali tu pulak saya selitkan  projek2 yang bertaraf WIP sebab masih ada lagi ruang kosong kat situ.....di sebelahnya tu benang kait yang halus, ada benang poly ,benang minlon....dah lama tak kait guna benang halus tu. Itupun lebih2 saya kait bunga kecik2 dulu.....dan yang selebihnya adalah benang nona....my favourite yarn!
 Haa, kan betul saya cakap benang saya tak banyak......cuba anda tengok betul2...banyak lagi kaler yang tak ada kan? kaler oren, kaler hitam, kaler hijau muda pucuk pisang, kaler putih, kaler apa lagi ye? banyak lah kaler takde kan?kan? hehe........(alasan untuk shoping benang lagi!! hee...;)

Dalam usaha saya nak menambahkan lagi koleksi yarns saya ni, sebagai langkah awal saya telah pun meng'order' benang unicorn dan cotton indon ni dari Juliana Yap...
comel kan benang unicorn kaler putih ni? kalau buat doily mesti cantik ni...

Dan untuk langkah yang seterusnya, saya dah order benang dari Vietnam dengan Misslai Lie yang baru saja pulang dari sana...sepatutnya benang tu dah sampai hari ni, tapi pagi tadi encik posmen datang hantar, tak ada orang kat rumah, so, terpaksalah saya pegi ambik sendiri kat pejabat pos esok...kalau tak, dah boleh show off kat anda semua...takpelah, next time pulak ye.....

Kalau saya order benang banyak2 nanti, agak2 muat lagi ke nak simpan kat almari comel saya tu ye? tak muat kan?heheh...

Mr abah..............jom kita pergi beli almari lagi boleh tak? hahahaha.......(lariiiiiiii...............:D)

2 comments:

  1. wakakaakaka!! Memang tk muat, lia!! kena beli almari besar ni! Wah...shopping yarns jgk ye?? best kan??? Benang Nona tu masih byk yg tk cukup kaler tu, lia. Mesti gi shopping lg tu :) Tk lama lg penuh satu bilik tu dgn yarns sj :p

    ReplyDelete
  2. heheh...kak aisyah ni memang pandai la goda saya beli yarns lagi!:D ok,ok,cadangan akak tu akan sy pertimbangkan...haha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews