Tuesday, August 23, 2011

Dress aliaa

 Tengok tajuk tu betul2..........dress aliaa ye..bukan dress aleesya....hehe....(hai...bila lah mama nak buat dress aleesya pulak ni...)
Dress ni tempahan dari kak mai, khas untuk anak daranya alia, 7tahun....
Tak pernah saya buat dress sebesar ni...biasa buat yang saiz kiut2 je...hihi....
Kak mai dah bagi contoh dress kat saya, so saya ikut jelah betul2 pattern dan saiz dress pengukur tu....dan inilah hasilnya....anak kak mai ni walaupun baru 7 tahun, tapi dia agak bam-bam sikit...hehe...kak mai yang cakap ni, bukan saya ye...:)
Sebenarnya kak mai tempah dress ni sebelum bulan puasa lagi, dan bukan untuk raya pun....tapi nampak gayanya boleh buat pakai raya teruslah ni ye kak mai...
yg ni bahagian belakang....
Anyway, thank you so much sebab sudi menempah dengan saya....:)

8 comments:

  1. cantiknye dress tu lia...akak takde anak perempuan so tgk je la.

    ReplyDelete
  2. Cantiklah dress tu, lia...nak tempah utk Hazel jugak, boleh? :)

    ReplyDelete
  3. chomel.. suka ada bow kat depan tuh

    ReplyDelete
  4. tq kak liza!akak buatlah utk pakai sendiri!(utk pakai dlm rumah lah...he2)

    ReplyDelete
  5. kak aisyah, ish, seganlah saya nk amik order dr akak...kalau akak jahit mesti lg cantik kan....:)

    ReplyDelete
  6. tq mila!sebenarnya bow tu last minute punya idea...nampak macam kosong je kalau tak letak apa2...tu yg terpikir nk letak bow tu...he2

    ReplyDelete
  7. lia....
    lawanya..heheheh. kalau aku ada girl nnt, tempah kat ko je lah hehehhe...aku dah lama tak menjahit, sgt2 tak de masa...
    seronok tgk produk2 ko ni...

    keep up dear:)

    ReplyDelete
  8. lia...

    lawa sangat:) the fabric combination pun match...bestlah lia:)

    keep up the good work dear, bilalah aku nak pandai ni hehehhe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews