Thursday, August 18, 2011

Sweet cardigan for Aleesya..

Agak2 ada tak 'wordless thursday'?kalau ada rasa macam nak buat je hari ni....heheh....sebab rasa macam malas nak taip banyak2....mengantukkk lah....semalam tido lewat sebab buat tat nanas....alhamdulillah.....dah siap dah sejenis kuih....ada 29 jenis lagi nak buat nih....ngeh...ngeh...ngeh....

Oraitt, cakap tak nak citer banyak2 kan? so straight to the point.........inilah dia cardigan yang saya kaitkan special edition untuk aleesya. Dah lama sebenarnya saya berangan nak buat cardigan macam ni untuk aleesya, akhirnya tercapai jugak lah impian saya tu...takdelah susah sangat rupanya, 2,3 hari pun dah boleh siap....sebab pattern ni simple, hanya guna double crochet je...

Kenapa saya pilih warna putih ye?orang kata warna putih cepat kotor....tapi takpe, sebab saya rasa warna putih + light pink ni nampak comel je kalau budak2 kecik macam aleesya ni pakai kan?....

Laa....tadi kata nak wordless thursday....terbanyak pulak dah ceritanya ni haa.....;)
ini bahagian2 cardigan yang belum dicantum...
Taadaa.....dan inilah hasilnya!! Sweet tak? hehe...tapi kali ni takde model lah...sebab model cilik saya tu dah tak berapa minat bidang modelling ni....dia dah beralih arah ke bidang ICT la pulak sekarang....hahaha....

Ok, nak pergi sekolah dah ni.....babai! see u....:))

11 comments:

  1. sweet....!

    bergaya la anak dara tu raya nanti... :) matching headband aleesya tak request ke? hehehe..

    Cik lia guna benang apa ek?
    mekaceh..

    :)

    ReplyDelete
  2. Cantik! Pandailah lia buat baju..akak tk pernah lg sbb takut salah & tk buat habis :p Kalau akak jumpa pattern yg teramatlah mudah, baru akak give it a go!
    Tat nenas?? Favorite tu! Tahun ni akak order je, kuih lain belum plan nk buat yg mana satu sbb resipi tk cari lg. Wah! 30 jenis?? Byk tu! Anta lah kat akak sikit....

    ReplyDelete
  3. tq zila! emm,bergayalah kalau dia nak pakai zila...ikut mood jg budak kecik tu,kdg2 penat je mama dia buat xnk pakai pulak....matching headband xde,sb aleesya nk pakai tudung raya nt....hehe...(konon2 lah....)

    ReplyDelete
  4. opps, lupa lah...zila, utk cardigan ni sy guna benang wina.first time guna,saje nk try....oklah, lebih kurang macam nona,cuma dia halus sikit rasanya....

    ReplyDelete
  5. thanks kak aisyah!!hahah...kaka aisyah jgnlah percaya...sy mengarut je tu...mn nk buat smpai 30 jenis,kena jd 'supermak' dulu baru boleh kot!
    akak,sy pun biasanya malas jg nk buat baju,tp pattern ni sy rs senang nk faham dan simple sgt...oklah kalau akak nk try..

    ReplyDelete
  6. putih pink mmg cantik!! takpe nanti kalau kotor akak kaitkan yang baru untuk aleesya:-)

    wah saya pun suka tart nenas, kuih wajib buat every year tu..tapi kat rumah ni tak boleh buat lagi, nanti before raya dah habis. kne tunggu akhir2 ramadhan baru boleh buat~

    ReplyDelete
  7. tq amani!wah..nak kait yg baru?bila la agaknya tu?hehe...
    samalah kita, kuih wajib utk raya tu...

    ReplyDelete
  8. cantiknyer cardigan nih.....laju jugak akak mengait 2-3 hari udah siap...kalo sayer mesti seminggu lebih..:-)

    ReplyDelete
  9. tq nanny!laju sebab tak sabar nak siap!hehe...lagipun pattern ni mmg simple je...rasanya kalau nanny buat lg cepat kot...:D

    ReplyDelete
  10. salam..hye lawa la nak tempah jugak boleh x...camner yer

    ReplyDelete
  11. cantiknya cardigan nie..boleh share pattern kak?berkenan la..nak cuba buat.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews