Thursday, January 24, 2013

Crochet simple coaster

 Salam Maulidur Rasul buat semua muslimin dan muslimat....
Apa khabar semua? tentu semuanya ceria kan....sebab hari ni kan cuti bersempena dengan Maulidur Rasul.... so, apa program anda hari ni ye? nak tau program saya hari ni; lepak2 kat rumah, masak nasi, kemas rumah, basuh kain, lipat kain, makan nasi, lepak2 depan laptop sambil berebut remote tv dengan kakak......dan lain2 lagi........heheh...menarik tak program saya? lalalalala......(^_^)

Tapi apa yang lebih menariknya, hari ni saya nak share projek terbaru saya, crochet simple coaster......memang simple dan mudah je pattern coaster ni.....kalau nak tengok patternnya, klik SINI...
 6 coaster dengan 3 padanan warna....
jarum kait kesayanganku....hamanaka...
coaster yang simple tapi tetap comel kan? suka pattern dia, senang nak follow...:)

Okla, nampaknya itu saja untuk santapan mata anda  di hari cuti ni ye...nanti kalau rajin saya update lagi, yang pastinya dengan projek2 yang simple je ok...maklumlah,sekarang ni mana boleh nak mengait lama2...si kecik mueez ni asyik nak bermanja je dengan mama dia...hihi....:))

Opps, lupa nak bagitau, terima kasih banyak2...mmmuah8x yang tak terhingga kepada photographer yang sudi menjayakan sesi photoshoot saya  kali ni...yelah, sekali sekala nak juga merasa ambil gambar pakai kamera 'canggih' kan...hehe....nak tau siapa photographer kesayangan saya sorang ni? jemputlah singgah ke blog dia ni ye...;)


7 comments:

  1. Cik Lia.. gmbr kar sini semua canggih2 apa.. cuma gambar coaster ni ada style la.. hihihi.. bestnya ada kawan terror fotografi... jeless ai.. hihihi..

    cute coasters tu.. sayang plak nak bubuh cawan atas dia.. hihihihi...

    ReplyDelete
  2. thanks zila!sekali-sekala nk juga gmbr lain sikit kan...he2..ada 'kawan' photographer pun selalu busy la zila,mklumlah 'kawan' i tu pun byk lg keje lain nak buat...hik3

    ReplyDelete
  3. Comel lah coaster nih.. kene cuba nih.. tq yer, share link tuh.. sy pun suka project2 yg simple n cpt siap ni..sbb sy ni slalu tak sabar nk tgk hasilnya.. slagi tak siap, slagi tu dok mengait jer.. ko project besor2 puaslah nak mengadap.. slalunya terbengkalai tgh jln je. heee :D

    ReplyDelete
  4. tq aiza,samalah kita..buat projek kecik2 ni cepat sikit siap..projek besor2 asik jd UFO je..he2

    ReplyDelete
  5. cantik coasters tu..jarum cik lia tu jenis apa ek? hasilnya cantik mcm hasil mamaD jugak, niceeee..u all mmg terror la mengait ni..tabikkk!!

    ReplyDelete
  6. tq marie! he2...hasil mamaD mmg semuanya cantik2..saya guna jarum hamanaka raku raku..dari jepun.mmg best sgt jarum ni..saya pernah buat entrynya di sini :

    http://mamaleesyas.blogspot.com/2011/02/crochet-hook-hamanaka-rakuraku-kini.html

    ReplyDelete
  7. Salam perkenalan.... Sukanya tenog crochet coaster tu... Menarik warnanya.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews