Friday, September 24, 2010

Crochet tissue box cover

 Inilah projek crochet saya yang terbaru...tissue box cover.Sebenarnya dapat idea nak kait tissue box cover ni dari sini dan sini.Simple je sarung kotak tissue ni,tak ada ropol2,tak ada munga2...he2...simple and sweet...;) Kalau ada yang nak try buat,boleh la tengok pattern kat link yang saya bagi tu.Senang je,just gunakan double crochet(dc) dan chain(ch),ataupun orang melayu kata kerang dengan tali air.Sebenarnya ada beberapa lagi tempahan mengait yang perlu saya siapkan.Tapi,saja curi2 masa kait sarung kotak tisu ni...nak menghiburkan hati..hahah...ni mood tengah happy,sebab esok CUTI....yeay!!!So,selamat bercuti dan berhujung minggu kepada anda semua...

3 comments:

  1. Cantik,lia!! Bila lah turn akak plk ni ye?? Tunggu.....love the color combi too :)

    ReplyDelete
  2. tq!buatlah akak..sekejap je siap..;)

    ReplyDelete
  3. simple but cantik!
    will give it a try ;)
    thanks for sharing kak~

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews