Friday, April 08, 2011

Scarf and earflap hat for gegirl

Dah lama rasanya tak update hasil kaitan terkini....yelah, sejak saya 'bercuti panjang' ni, nak pegang jarum kait pun dah tak larat...2,3 hari ni dah rasa ok sikit....tu yang semangat nak buat entry ni...hihi  :)
Kali ni saya buat satu set scarf dan earflap hat dengan warna tema pink dan coklat, of course la untuk gegirl kan? Order kali ni adalah dari kawan lama saya masa sekolah dulu, Tengku Zunida. Kami jumpa balik kat facebook dan dia pun berminat dengan seni kait-mengait ni....sebenarnya Tengku Z tempah scarf dan earflap hat ni untuk anak gadisnya yang berumur 4 tahun, sebab dia nak ke UK mengikut suaminya sambung belajar di sana..nanti musim2 sejuk bolehlah pakai scarf dengan hat ni ye...
Alhamdulillah, scarf dan earflap hat ni dah pun sampai ke tangan tuannya, dan Tengku Z sekeluarga pun dah selamat sampai ke UK...baik2 kat tempat orang ye...(teringin la pegi sana jugak....hehe)
earflap hat ni saya hiaskan dengan bunga yang simple je..
gabungan kaler pink+coklat pilihan Tengku Z...orait gak kan?

9 comments:

  1. cantik le lia combinasi warna. So sweet. dlm pd sakit2 sempat lagi mengait. mmg tak blh lari dgn jarum.Moga lia cpt sembuh tau.

    ReplyDelete
  2. tq halizda! sebenarnya scarf&earflap hat ni dah disiapkan ngam2 je sebelum sakit...so,tinggal nk buat entry jelah ni...he2

    ReplyDelete
  3. kak Lia... ya Allah so cute lah.. lawanya...... warna match betul.. kak Lia kemas sungguh kaitan akak.. :)

    ReplyDelete
  4. Very sweet!! Lovely colors, too! Mana cite gembira tu?? Rasanye boleh agak dah apa...

    ReplyDelete
  5. tq ainaa & ery!!

    tq kak aisyah!cite gembira tu mlm ni ye...boleh agak ke?hehe...

    thanks kak fidah!

    ReplyDelete
  6. tz ~ salam lia, baru perasan ada entry nie..hehe bdk2 ni mmg suka sgt pki..tp simpan utk winter nnt..sbb skrg tak sjk sgt..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews