Sunday, February 13, 2011

Sweet baby beanie

Sweet kan tajuk kali ni? hehe..beanie untuk baby girl ni dikait khas untuk norhaya..customer online saya...dia minta saya buatkan apa2 hat untuk baby girl yang berusia 8 bulan...setelah difikir2kan hat apa yang sesuai, so, saya putuskan untuk kait sweet baby beanie ni..kombinasi warna yang orang kata "never go wrong" iaitu pink dan putih..
Harap2 Pn. Rohaya berpuas hati dengan sweet beanie ni..ok, i nak teruskan mengait dulu ye..babai!:D

10 comments:

  1. comelnye baby hat ni lia....

    ReplyDelete
  2. pandainyer mengait.. memang comel pilihan warna ni. Saya ni bab mengait memang serender... :D

    ReplyDelete
  3. kemasnya hasil kaitan awak lia..saya nak kena belajar lagi nih..

    ReplyDelete
  4. so cute and adorable...nak berguru di sini...nk tanye guna benang jenis minlon ke? dan size hook yg digunakan?

    ReplyDelete
  5. tq marlene!:)

    aRni NasiR: thanks..takpe,mengait ni boleh belajar..mula2 nampak susah,tapi dah biasa nanti okla...

    kak Aisyah: tq my dear!;)

    azmimiizudin: tq!sebenarnya sama je macam org lain kait,tapi mungkin dalam gambar ni dia nampak 'macam ' kemas...hihi

    ermayana: tq!saya guna benang jenis nona dan size hook 3/0

    ReplyDelete
  6. saya nak buat beanie untuk member yang baru bersalin. Kenapa bila kita ikut pattern yang ada kat internet beanie tue kecik aje. Pattern tue kena adjust k kalau kita guna hook 3/0?

    ReplyDelete
  7. halizda: biasanya free pattern kt intenet ni diaorg dh bg size hook dan gauge yg sesuai utk pattern tu..so kita kena cuba dptkn gauge yg sesuai dulu br dpt saiz yg sama..kena tgk jugak pattern tu guna benang jenis apa..kalau benang saiz besar mmg tak dptlah nk sama..so, kena adjustlah sikit,tambah bilangan row ke..he2.hrp2 dptlah membantu ye...:)

    ReplyDelete
  8. wow..... all so cute!!!! ^^
    i love it....

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah dpt membantu. Ada saya try guna benang 2 lapis dan hook yang besar. nnt nk try guna hook 3/0 mesti cantik sbb rapat2 skit.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews