Sunday, January 01, 2012

Topi ala Siti Nurhaliza

Hehe....ini entry pertama saya untuk tahun baru 2012....azam tahun baru ni kan, tiap2 hari saya nak buat entry...opps....takdelah....tipu je...impossible...satu entry seminggu pun payah....hihi....ok, bukan itu yang nak saya ceritakan hari ni ye...tapi kali ni saya nak share topi/beret ala2 Siti Nurhaliza......awww....tak tahu lah jadi ke tak. Tapi nama pun ala2 kan...ada rupa sikit2 jelah....;)

Ni projek tahun lepas sebenarnya....(hehe... macam la lama sangat kan...:) Tempahan dari kak mai. Dulu kak mai pernah order headband dengan saya, dan kali ni dia order topi dato' Siti pulak....nak tengok? jeng..jeng..jeng...

Syhhh! kak mai pun belum tengok lagi ni sebenarnya....yelah, kan cuti sekolah....tak sempat lagi nak jumpa dengan dia. InsyaAllah, hari pertama persekolahan nanti, akan kuserahkan pada empunya diri....cewah....:))
 simple, cuma letak bow je sabagai penyeri....


yang ni bahagian belakang topi, ada macam ribbed sikit...

Oraitt, itu saja untuk hari ni........rasa2nya lepas ni nak buat untuk diri sendiri la pulak....(pakai kat dalam rumah jelah...aleesya n mr. abah je boleh tengok.....heheh..)

8 comments:

  1. Cantik lah lia!! Guna yarn pe ni? Suke tgk ribbon tu, tambah manis :)

    ReplyDelete
  2. tq kak aisyah!guna benang nona je ni...letak bow tu xlah nampak kosong sgt kan...:)

    ReplyDelete
  3. cantiknya kak... kaitan nampak kemas je. yg ni ada pattern tak..?

    ReplyDelete
  4. Selam Lia,
    Selamat tahun baru! Cantiknya Lia kait, terujalah Kak Ayza tgk! Cantik sangat!

    ReplyDelete
  5. thanks zie! utk basicnya,akak refer kat sini:

    http://www.crochetspot.com/free-crochet-pattern-slouchy-beanie/

    tapi tak ikut 100% la...dah diubah sikit2,especially bhgn yg ada ribbed tu akak tambah sendiri..he2.:)

    ReplyDelete
  6. tq kak Ayza!Selamat tahun baru jg!biasa2 je saya kait ni akak....he2..segan lah akak puji mcm tu..(*^_^*)

    ReplyDelete
  7. hehe thanks akak. tapi saya sangat la x pandai baca pattern tulis camtu. diagram pandai la huhu...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews