Tuesday, January 31, 2012

Sweater biru untuk baby boy

 Malam ni tiba2 teruja nak buat entry lagi....heheh....kenapa ye? sebab saya teruja nak share dengan anda semua "my first sweater for baby boy!"....hihi...seronok sangat rasa bila berjaya siapkan sweater kaler biru ni...sebenarnya, sebelum ni saya dah pernah buat sweater untuk baby girl....tapi tak sama kalau kita nak buat untuk boy....tak boleh nak fancy2 sangat....so,terhasil lah sweater biru yang simple ni bersama dengan topi dan juga booties....
combine dengan kaler grey dan putih sikit bagi ceria....:)

Pattern ni pulak bukanlah exactly saya ikut  dari free pattern yang saya search...tapi dah diadun semula.....ceewah.....maksudnya saya adjust sikit2 ikut kesesuaian dan citarasa saya......he2..
Pattern booties tu pulak memang 100% ikut suka hati saya............hahaha....XD
Ooo, lupa nak bagitau, ni tempahan lin, cikgu sekolah saya.....untuk anak saudaranya yang baru je lahir hujung tahun lepas.....dan tempahan ni juga sebenarnya pending dari tahun lepas juga.....adoiii....kesian kat lin....nasib baik lah dia ni sangat baik dan penyabar orangnya....hehe....maaf banyak2 ye lin.......thanks sebab sudi menempah dan sanggup menunggu....huhu....

Dan, untuk menghargai customer saya yang baik hati ni, saya sediakan packaging yang special untuk dia....tengok lah ni....:)
hehe...nampak bayang2 booties kat dalam tu....cute je....


Ok, saya stop sini dulu ye..........nak tengok ustaz don pulak ni.......
jom kita tengok sama2 nak.....:))

11 comments:

  1. comel...suka grey dgn blue...nampak mcm macho...hehehhe

    ReplyDelete
  2. Wow! Cantiklah set tu, lia!! Suke tgk kombinasi warna biru & grey :) Packaging pun cantik! Mmg cantek lah!

    ReplyDelete
  3. wah..memang cantiklah lia...suke kombinasi color dia..

    ReplyDelete
  4. cantiknya.... mesti kiut je baby tu bila pakai :)

    ReplyDelete
  5. tq kak suzie! nampak macho ye?hehe....mestilah, baby boy kan...:)

    ReplyDelete
  6. tq kak aisyah!! sy cuba2 je combine kaler biru dgn grey tu,nampak mcm ok je...packaging tu pulak kenalah buat special sikit akak sb nk appreciate pelanggan yg dh menunggu lama...heheh..;)

    ReplyDelete
  7. kak reena, tq! itulah, xsabar nak tgk gmbar bby tu pakai...harap2 oklah,sb risau jugak bila kait main agak2 je ni...:)

    ReplyDelete
  8. wah ... wah ... cantiknya. Saya kalau kait baju & topi belum pernah cuba lagi. sekadar buat alas table runner boleh la. ni belajar dr mana?

    ReplyDelete
  9. tq Jaw's! xde belajar kat mana pun ni...kait ikut pattern je, pastu adjust la sikit2 ikut citarasa sendiri...hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews