Friday, June 10, 2011

Cute peasant blouse

 Ni first time saya buat peasant blouse sebenarnya.....dah lama nak try, tengok orang lain buat comel2 je... tapi niat murni saya ni asik tertangguh je...(hehe..alasan je tu...)
Kebetulan kak ina minta saya buatkan satu top untuk anaknya, mumtaz. So, saya rasa apa salahnya kalau saya cuba buat peasant blouse ni..dan yang specialnya peasant blouse ni, saya buatkan shirring kat tengah2 tu, bagi nampak macam ala2 smocking la konon2..hihi....:)
Tapi kan, saya paling suka fabrik corak patchwork dari nagoya ni...nampak cute sangat!sayang rasa nak gunting....he2..;)
Ok, hari ni saya nak bersantai2 ria di rumah....lalalalala......esok nak pergi kenduri pulak kat Kuantan...hai,jalan2 lagi.....

3 comments:

  1. sweet sangat color dia..haah nampak cam ala2 smocking gitu..apa lagi tambah sulam lah lia..heehehe

    ReplyDelete
  2. alahai.. comelnya kak Lia.. part tengah tu memg nampak smocking :)
    Cute!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews