Wednesday, December 30, 2015

Menjelang tahun baru...


Hari  ni 30 disember 2015.....esok 31 haribulan.....lusa kita dah masuk ke tahun baru 2016....
kejap je masa  berlalu.....rasa macam baru je lagi tahun 2015 ni....
Esok kami guru2 Malaysia dah nak mula mesyuarat guru kali pertama.....hehe...sekolah saya je yang meeting esok, sekolah orang lain kebanyakannya dah mula meeting dah pun.....
Lepas ni bermula lah kembali rutin kami cikgu2.....

Tapi tahun ni agak lain sikit untuk kami sekeluarga...........haaa....jeng...jeng...jeng......
Tak ada apa pun yang misterinya......hehehe.....sebenarnya tahun depan saya dah nak berpindah....bukan pindah sekolah....tapi nak pindah rumah je.....selama ni kami duduk kat rumah sewa. Dalam diam2 rupa-rupanya dah 8 tahun kami menyewa kat sini.....sejak lepas kahwin sampailah sekarang Aleesya dah nak masuk darjah dua.

Alhamdulillah, akhirnya ada rezeki kami untuk duduk kat rumah sendiri. Tak jauh pun dari rumah yang sekarang ni, tak sampai 5 km pun rasanya...tapi seronok sangat rasa nak pindah duduk kat rumah sendiri ni....excited...:))

Seronok tapi bila memikirkan nak packing barang2 yang terlajak banyak tu.....mak aii....tak sanggup rasanya....belum kemas lagi pun dah penat.....hahaha....setakat ni baru mula packing baju2 yang jarang pakai, baju2 aleesya dan mueez masa baby, buku2, tupperware........
Barang2 jahit, kait, felt dan barang2 kraf, kain2 semua saya tak packing pun lagi.....pening tengok banyak sangat.....(masa beli dulu tak nampak pun banyak.....hihi ) 
Aduhai, insaf sekejap rasanya.....lepas ni dah tak boleh beli-beli lagi dah.....(tengok berapa lama boleh insaf ni...;)

Tak sempat lagi nak snap gambar barang2 tu semua.....tengah sibuk mengemas lagi ni....nanti lah ada masa saya update semula perkembangan nak pindah rumah ni ye.....

Oklah, nak sambung lagi kemas sikit2 dan nak siapkan barang2 apa yang patut untuk pergi meeting esok.....

Selamat malam semua.....:))

Friday, December 25, 2015

Baby boy set dan headband

Tadi  masa dok belek2 gambar kat laptop, ternampak pulak gambar crochet baby set dan headband ni....
Tempahan dari Umi Adriana....teman fb saya....tapi dah tak ingat bila saya kait tempahan ni....hujung tahun lepas kot ke awal tahun ni......tak kira lah bila2 pun, yang penting ni cerita lama tapi baru nak update kat blog.....huhu...

Sebelum ni Umi Adriana dah pernah tempah headband untuk anak sulungnya dengan saya.....bila dah dapat baby boy ni dia tempah lah kasut baby pulak....jom tengok..


2 set semuanya.......1 set topi dan kasut warna coklat dan 1 set lagi warna biru muda...headband tu pulak untuk anak dara yang sulung....

 yang ni kasut jenis cross strap....

 yang ni kasut jenis loafers....

headband ni pulak pulak pattern kegemaran saya, bunga kembang setaman......hehe

Agak lama jugaklah umi ni menunggu saya siapkan tempahan dia.....nasib baik lah dapat customer jenis penyabar.....hihi....:)

Oklah, lega rasa bila jumpa gambar ni dan dah berjaya pun update kat blog.....
Sampai sini dulu, happy weekend untuk semua...........eh, beberapa hari lagi dah nak masuk tahun baru kan?jom listkan azam tahun baru kita.... (ataupun forward kan aje azam yang tahun lepas tu........ahaks)

Babai semua!! :))

Thursday, December 24, 2015

Sarung botol air bunga-bunga

Hi.....
Assalamualaikum semua......
Selamat petang dan Salam Maulidur Rasul......
Redup je kat sini baru lepas hujan, patutlah panas terik sangat tengahari tadi....
Emm, time hujan-hujan macam ni tetiba pulak rasa nak menjenguk ke blog kesayangan yang dah lama diabaikan ni....tengok last entry 28 Mei 2015. Dah dekat setengah tahun saya tak buat apa2 kat blog ni.......huhu...sian dia....

Oklah, hari ni nak share dengan pembaca semua sarung botol air yang saya kait untuk cikgu sekolah saya, Kak Gee....dah lama, awal tahun kot saya kait ni....hehe...dah lupa....
Kak Gee pun dah pindah dah sekarang, rezeki dia dapat bertukar ke Terengganu. Alhamdulillah, semoga sarung botol air ni akan menjadi kenangan kita berdua.....cewah.....hihihi....


Ni lah dia sarungnya......warna-warna ni semua pilihan saya sendiri....Kak Gee memang serah kat saya 100% dari segi design dan pemilihan warna......ececeh.....macam projek besar pulak ye, padahal botol air je kot......kihkihkih....

Nasib baik dia suka dengan warna yang lemah-lembut ni......:)


Yang ni semasa proses pembikinan ye......

Dan nilah rupa parasnya bila dah diletak botol air kat dalam dia....
Bila tengok gambar sarung botol air ni, teringat balik kat Kak Gee.....hehe....semoga sukses di tempat baru....

Ok, cukup sampai di sini ye.........jumpa lagi di lain entry.......babai!! ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews