Wednesday, December 30, 2015

Menjelang tahun baru...


Hari  ni 30 disember 2015.....esok 31 haribulan.....lusa kita dah masuk ke tahun baru 2016....
kejap je masa  berlalu.....rasa macam baru je lagi tahun 2015 ni....
Esok kami guru2 Malaysia dah nak mula mesyuarat guru kali pertama.....hehe...sekolah saya je yang meeting esok, sekolah orang lain kebanyakannya dah mula meeting dah pun.....
Lepas ni bermula lah kembali rutin kami cikgu2.....

Tapi tahun ni agak lain sikit untuk kami sekeluarga...........haaa....jeng...jeng...jeng......
Tak ada apa pun yang misterinya......hehehe.....sebenarnya tahun depan saya dah nak berpindah....bukan pindah sekolah....tapi nak pindah rumah je.....selama ni kami duduk kat rumah sewa. Dalam diam2 rupa-rupanya dah 8 tahun kami menyewa kat sini.....sejak lepas kahwin sampailah sekarang Aleesya dah nak masuk darjah dua.

Alhamdulillah, akhirnya ada rezeki kami untuk duduk kat rumah sendiri. Tak jauh pun dari rumah yang sekarang ni, tak sampai 5 km pun rasanya...tapi seronok sangat rasa nak pindah duduk kat rumah sendiri ni....excited...:))

Seronok tapi bila memikirkan nak packing barang2 yang terlajak banyak tu.....mak aii....tak sanggup rasanya....belum kemas lagi pun dah penat.....hahaha....setakat ni baru mula packing baju2 yang jarang pakai, baju2 aleesya dan mueez masa baby, buku2, tupperware........
Barang2 jahit, kait, felt dan barang2 kraf, kain2 semua saya tak packing pun lagi.....pening tengok banyak sangat.....(masa beli dulu tak nampak pun banyak.....hihi ) 
Aduhai, insaf sekejap rasanya.....lepas ni dah tak boleh beli-beli lagi dah.....(tengok berapa lama boleh insaf ni...;)

Tak sempat lagi nak snap gambar barang2 tu semua.....tengah sibuk mengemas lagi ni....nanti lah ada masa saya update semula perkembangan nak pindah rumah ni ye.....

Oklah, nak sambung lagi kemas sikit2 dan nak siapkan barang2 apa yang patut untuk pergi meeting esok.....

Selamat malam semua.....:))

2 comments:

  1. Selamat tahun baru, Lia, dan selamat pindah rumah juga. :)

    ReplyDelete
  2. Terima kasih Yati! selamat tahun baru...:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews