Wednesday, March 07, 2012

Baby boy set...biru lagi...

Alhamdulillah.......akhirnya siap sudah topi dan booties tempahan dari Jaa Manja ni......aduhai....Jaa tempah kat saya baby boy set ni sejak baby dok dalam perut lagi......huhu.......sekarang ni baby dah umur 2 bulan lebih....
Balik sekolah tadi saya sempat lah saya jumpa sendiri dengan Jaa untuk bagi baby set ni kat dia.....alhamdulillah sekali lagi sebab Jaa suka + gembira dengan hasilnya ni......menurut Jaa, (cewah.....tiba2 bahasa skema....) dia ni suka sangat dengan barang2 kait macam ni, especially untuk baby.....sebenarnya, dia pun boleh mengait, cuma dia belum pernah kait kasut dengan topi baby macam ni.......... takpe Jaa, lepas ni boleh la cuba2 kait sendiri pulak ye.....

Kalau untuk baby boy mesti nampak kaler biru je yang sesuai kan.....so, atas permintaan Jaa sendiri, terhasil lah gabungan warna biru dan kelabu macam ni..........macam pernah ku lihat warna sebegini, tapi di mana ya? haaa.....cuba klik kat SINI.....

Sebelum ni kan saya pernah buat set sweater+hat+booties dengan kombinasi warna yang sama juga....tapi mommy2 yang ada baby boy mesti suka dengan kaler biru muda ni kan? ( mommy zila, harap bersabar ye.....awak punya booties on the way ok.....heheh...:))


Baby Jaa ni kan...very the "bam-bam" tau......nasib baik la padan kasut dengan topi ni,  dan masih ada space sikit......boleh lah tahan 2,3 bulan lagi kot.....huhu....tadi tak bawa kamera, so, tak boleh nak snap gambar baby.....takpe, lain kali kita jumpa lagi ye.....:)

Okay, saya stop sini dulu......awat mata ni mengantuk pulak ni ye? biasa waktu2 ni tak ngantuk lagi.....emm, layan jelah....okla, saya pun nak join aleesya tido jugak lah.....nampak macam syok je budak kecik ni tido......hahaha.......gudnite semua! ;)

7 comments:

  1. cute. saya langsung x pandai buat macam ni. mengait biasa2 tu bole la.

    ReplyDelete
  2. thanks Jaw'S! saya dulu pun xpandai jugak....saya byk belajar kat internet dgn youtube ni je...he2.:)

    ReplyDelete
  3. nice colour...memang masyuk..buat projek pe pun cantik bla kaler sesuai..and kak lia antara crocheter kegemaran imah...

    ReplyDelete
  4. thanks imah!kdg2 kaler yg sesuai jg akan buatkan sesuatu projek tu nmpk ekslusif kan....(akak pun suka jg tgk hasil kait imah...he2..:)

    ReplyDelete
  5. comel2.... :) lia, jom join my 1st GA... :D http://mycraftyworld-hana.blogspot.com/2012/03/hanacraftyworld-giveaway-1st-ga_19.html

    ReplyDelete
  6. Salam Cik Lia.. apa khabar? jaga kesihatan ek.. take care! :) lepas 4-5 bulan baru la tak pening2 kot tgk benang.. hehehe...

    ReplyDelete
  7. comelnye, klu tempah brape harga ni?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews