Wednesday, July 27, 2011

Crochet baby sneakers and hat

 Salam sayang kepada semua pembaca blog.....rindu tak kat blog mamaleesya?hihihi....ayat perasan lagi....;)
Ok, hari ni saya nak tunjukkan crochet baby set yang dah saya siapkan untuk kak Rosnita (rakan seperjuangan saya di sekolah....). Ada 2 item, baby hat dan booties ataupun sneakers...first time buat baby sneakers ni...agak  mencabar jugaklah, 2-3 kali try and error barulah jadi...huhu...tq so much Mastila Ezny sebab sudi share pattern sneakers yang comel ni!

Oraitt, jom kita layan gambar lah...saya pun tak boleh nak tulis banyak2 malam ni, sebab aleesya bad mood malam ni....orang kedah kata "merap"...hadoi...merengek2 je dia dari tadi...kalau  nak tahu, saya taip entry ni pun sambil meriba aleesya! ni kes rindu kat abah lah ni...abah aleesya tengah berkursus kat kuantan sekarang ni.....aishh,banyak pulak dah mamaleesya ni mengomel....ok,ok,ok....dah, stop....jom tengok gambar....
Terima kasih banyak2 kak ta yang sudi mengorder dengan saya....harap2 gembira la dengan sneakers dan baby hat ni ye...(tadi kak ta bagitau, topi dan kasut ni dah pun selamat digayakan oleh baby shabir...hehe...:))



10 comments:

  1. Cantik set ni, lia! Akak suke! Akak lagi tak buat booties/sneakers :p

    ReplyDelete
  2. walawei!!!!! cute giler sneakers tuh lia!!!!!!

    ReplyDelete
  3. geram nyer tengok...memang cantik & pandai la...meh la ajar cik ainaa ckit.. kekeke...bila la nak pandai tatau..

    ReplyDelete
  4. kak aisyah, tq!akak pernah buat satu booties dulu kan,kaler soft pink...cute!kalau akak nk try buat sneakers ni,boleh la saya bg pattern tu nt ye...

    ReplyDelete
  5. kak fidah,walawei!comel lah perkataan ni....hihi..;)apapun,tq akak!

    ReplyDelete
  6. cik ainaa, tqvm!sy pun 2,3 kali try baru jadi sneakers tu..nk try ke?nt sy share pattern tu...:)

    ReplyDelete
  7. sneakers paling cute semalaya!!! :D

    ReplyDelete
  8. zila, jgn la puji macam tu, malu i tau!hahah....tq....

    ReplyDelete
  9. sy pon nak la pattern buat kasut tu.. dah byk kali cube tak panah nak jd.. mmng fail buat booties sume ni.. huhu =(

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews