Wednesday, March 23, 2011

Crochet baby beanie and headband


Apa khabar semua?semoga semuanya ceria2 selalu...tak macam blog saya ni...kesian...terabai dan diabai oleh tuannya...hehe...tak adalah..saaaayannng blog mamaleesya ni...ahaks ;)
Oklah, ini yang terbaru dari saya ye...tempahan kak niza untuk baby girlnya yang baru masuk 3 bulan kalau tak silap saya lah...
Pattern beanie ni sama sebijik macam yang pernah saya buat untuk aleesya dulu..nak tengok, klik sini ye...headband ni pun saya dah pernah buat untuk tempahan customer sebelum ni...orait, jom kita tengok.. 

~ tiba-tiba hati saya berbunga2 lah malam ni...kenapa ye?hihi...tak tahulah...;) ~

10 comments:

  1. Very lovely, lia!! Love the colors, too! Akak suka color beige/light coffee ni tp kat kedai yg akak selalu beli benang tak de stok dah berbulan2. Nona no 84 kan?

    ReplyDelete
  2. tq kak aisyah!yup, saya guna benang nona no 84...saya pun suka jg colour ni..samalah akak,kat kedai yag saya selalu beli pun dah tak byk stok colour utk benang nona..;(
    saya ni memang pengguna setia benang nona...hihi

    ReplyDelete
  3. benang nona memang lawa ler,kat sini tk jual,jual minlon jer..grr...

    ReplyDelete
  4. lovely lia!!! akak pun suka kaler benang ni ... :) bunga tu pun cantek kombinasi kaler dia..
    susah tak pattern dia lia?

    ReplyDelete
  5. lovely lia!! akak pun suka benang nona, kaler 84 tu memang cun!

    susah tak pattern dia lia?

    ReplyDelete
  6. yana,benang nona memang cantik brbanding jenama lain (pendapat peribadi saya ni..he2)tapi,itulah susah sikit nak dapat...kadang2 stok kaler pulak takde...

    kak fidah, thanks!amboih..sampai 2x tinggal komen ni..hihi..senang n simple je pattern ni...nt sy email kat akak patternnya ye..:)

    ReplyDelete
  7. SANGAT cantikkk! saya memang suka sangat warna coklat & cream.. mcm cake secret recipe.. yummilicuos... :D

    ReplyDelete
  8. sy Baru try benang nona.. ritu g beli...beli lak sekalu byk.. smpai sepuluh buku... sbb ramai kate benang nona ok.. n mmng bile mengait tu mmng rase ok.. best je.. kalu idok slalu gune benang minlon. takpon beli benang kat daiso.. benang kat daiso pon best gak.. minlon j tak brape...

    ReplyDelete
  9. sanChai;sy mmg setia dgn benang nona ni...sb bila kait dia xmudah pecah dan rasa smooth je...dulu pernah jg try minlon dan ondori, tp x ok, pada saya lah...he2

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews