Tuesday, February 09, 2010

Checkered dress

Ini adalah dress terbaru yang saya dah jahit minggu lepas sebenarnya.Oleh kerana masalah photoshoot yang asyik tertangguh (model banyak songeh!), maka entry untuk dress ni juga terpaksa la ditangguhkan...
Dress kali ni simple je,tapi saya suka sangat..SEBAB....
  • Aleesya nampak macam sesuai je pakai dress pattern ni (sayalah yang kata ni..:)
  • saya rasa jahitan saya kali ni lebih kemas dan zip yang kat belakang tu pun2 nampak cam ok jer..(saya jugak yang kata ni..T_T)
  • saya suka corak kotak2 ni (asyik saya je yang kata...hehe)
Oklah,jomlah layan gambar2 dari sesi photoshoot yang telah dijayakan oleh abah Aleesya ni...

alahai,sukanye dia!Gambar paling baik.Tak tau lah abah dia baca apa, boleh ambik gambar baik berdiri tegak macam ni...konfius..konfius..Yang ni pandangan belakang dress..

Ok, that's all..see u in the next entry! model saya ni pun dah menunjukkan ciri2 nak boom ni..

10 comments:

  1. untung aleesya ada mama yang pandai menjahit ni .. (^_^)

    ReplyDelete
  2. alhai...comenya aleesya! cantik sangat dress ni lia, less is more. very sweet, nice job!

    ReplyDelete
  3. lia.. biasa la sendri buat sendri la kena puji
    dalam hati mesti tak caya eh aku boleh jahit dress anak ekekke
    comel la suwiittt warna dia

    ReplyDelete
  4. hehe.. ye betul2.. pujian paling ikhlas adalah dari diri sendiri.. & saya pun suka dress yg simple2 cam ni..

    ReplyDelete
  5. cantik.. cantik.. saya pon suka.. :)

    ReplyDelete
  6. zahzara; thanks.zahzara pun sama jugak.pandai mengait..

    zura; tq.yes,less is more!kalau sarat sgt pun nampak tak cantik juga kan?

    Tinihani,Maya; hehe..(malu plak rasa wat entry syok sendiri ni)..tp betul lah,kita la yg kena appreciate diri kita sendiri..

    neeza; tq..nt bleh la buat kt zahra plak ye...

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum lia cantik baju, cantik modelnyer..ummi pun teringin nak buat dress satu nak bagi kat anak sedara..boleh lia bagi link pattern tak ker pattern sendiri..

    ReplyDelete
  8. Ummi-izah,dress tu saya guna pattern sendiri je.so,tak dpt la nak bagi link utk pattern tu ye.tp dress ni simple je.sy rs ummi pun bleh cuba2 buat

    ReplyDelete
  9. aaawwwwww..cute nyer gegirl dia.. and the dress is sooo sweet.. suker style kembang-2 cam gitu..best buat twirl-2.. :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews