Saturday, March 24, 2012

Crochet beanie for SALE!!


Selamat pagi semua!! rindu laaa rasa.....dah lama tak berblog.......hihi....dah lebih 2 minggu kot blog saya ni tak ber'update'....kenapa ekk? ke mana menghilangnya saya?? (ceh...soalan macam best je....huhu...)
 Ermm, nanti2 lah citer ye.....;)

Ok, hari ni, saya nak offer 2 crochet beanie ni untuk DI JUAL!
Sebenarnya kedua2 beanie ni adalah tempahan dari seorang customer....tapi dah sebulan rasanya lepas saya siapkan beanie ni, dan dah bagitau pun dekat customer tu.....dia balas mesej saya, tapi lepas tu terus menyepikan diri, so saya anggap dia tak nak lah kot beanie yang dia tempah ni....:(
 Takpelah, macam tu lah adat berbisnes online ni kan.......

 RM20 (saiz 6 bln ke atas) SOLD
RM22  (saiz 1 tahun ke atas) SOLD

So, kalau ada sape2 yang berminat nak beli beanie ni boleh lah contact saya di alamat email kat bawah ni ye....:)

lialuvsya@gmail.com
rosmaliamuhamad@yahoo.com


Wednesday, March 07, 2012

Baby boy set...biru lagi...

Alhamdulillah.......akhirnya siap sudah topi dan booties tempahan dari Jaa Manja ni......aduhai....Jaa tempah kat saya baby boy set ni sejak baby dok dalam perut lagi......huhu.......sekarang ni baby dah umur 2 bulan lebih....
Balik sekolah tadi saya sempat lah saya jumpa sendiri dengan Jaa untuk bagi baby set ni kat dia.....alhamdulillah sekali lagi sebab Jaa suka + gembira dengan hasilnya ni......menurut Jaa, (cewah.....tiba2 bahasa skema....) dia ni suka sangat dengan barang2 kait macam ni, especially untuk baby.....sebenarnya, dia pun boleh mengait, cuma dia belum pernah kait kasut dengan topi baby macam ni.......... takpe Jaa, lepas ni boleh la cuba2 kait sendiri pulak ye.....

Kalau untuk baby boy mesti nampak kaler biru je yang sesuai kan.....so, atas permintaan Jaa sendiri, terhasil lah gabungan warna biru dan kelabu macam ni..........macam pernah ku lihat warna sebegini, tapi di mana ya? haaa.....cuba klik kat SINI.....

Sebelum ni kan saya pernah buat set sweater+hat+booties dengan kombinasi warna yang sama juga....tapi mommy2 yang ada baby boy mesti suka dengan kaler biru muda ni kan? ( mommy zila, harap bersabar ye.....awak punya booties on the way ok.....heheh...:))


Baby Jaa ni kan...very the "bam-bam" tau......nasib baik la padan kasut dengan topi ni,  dan masih ada space sikit......boleh lah tahan 2,3 bulan lagi kot.....huhu....tadi tak bawa kamera, so, tak boleh nak snap gambar baby.....takpe, lain kali kita jumpa lagi ye.....:)

Okay, saya stop sini dulu......awat mata ni mengantuk pulak ni ye? biasa waktu2 ni tak ngantuk lagi.....emm, layan jelah....okla, saya pun nak join aleesya tido jugak lah.....nampak macam syok je budak kecik ni tido......hahaha.......gudnite semua! ;)

Hadiah untuk baby Ja...

Kalau entry sebelum ni, saya buatkan gift (booties) untuk kak yati.....kali ni saya kait satu lagi gift untuk dihadiahkan pada cikgu sekolah saya, Ja....simple je, saya buatkan beanie kaler krim, lepas tu letak bunga besor seketul....dah siap.......tadaaaa.....

Kawan saya Ja ni, baru je habis berpantang untuk baby sulungnya, Amalia Nabila.....so, ini hadiah yang tak seberapa lah kiranya dari mak cik lia ye....:)

Sebenarnya saya plan nak buat "wordless wednesday" je kali ni.......tapi, tak boleh lah, nak jugak bercakap....almaklum lah.....kan cikgu......kalau sehari tak bercakap tak sah.....hehe....;)

Anda bayangkan lah kalau semua cikgu melancarkan kempen "wordless wednesday" kat sekolah! hahaha....tak ke haru-biru nanti......:D

Ok, ok... sebelum saya merepek lebih jauh lagi.....jom kita layan lagi gambar beanie untuk baby ja ni.....:)


Dan ini pulak gambar yang saya ambil dari facebook tuan punya baby.....hehe.....mohon share ye.....;))
Ala muncung2 pulak mulut dia.......tapi baby kan....buat macammana pun tetap nampak cute......bukan macam kita ni haa.........hihi.....;)

Oraitt......malam pun dah semakin larut ni.....mata pun dah semakin layu nampaknya......so, i nak masuk tidur dulu ok........gudnite semua!! (~ ~)

Saturday, March 03, 2012

Booties untuk Kak Yati

Selamat petang 1 Malaysia....heheh....dan selamat berhujung minggu semua....tapi cuti hujung minggu saya bermula esok....sebab hari ni pun saya kerja, sekolah ganti! huhu.....takpe, takpe...sekarang ni kan kementerian baru je melancarkan kempen "Guru Penyayang"....jadi cikgu2 semua kenalah sentiasa 'sayangkan' sekolah masing2 ye.....hihi....;)

Oklah, dah tengok kan gambar booties pink kat atas tu? cute tak? hehe....perasan je soalan...;)
Itulah baby booties yang saya buat sebagai gift untuk kak yati....mulanya kak yati order dengan saya sebab nak bagi kat anak sedara dia yang lahir bulan disember lepas...tapi disebabkan kak yati ni antara customer saya yang paling setia+baik hati.......hahaha.....boleh gitu kak yati? so, saya pun berbesar hati lah untuk bagi free je kasut ni kat dia....:) lagipun saya sekarang ni dah tak ambik order lagi, hanya menyiapkan order2 lama yang tertangguh dan tertunggak.....huhu...

Jom kita tengok lagi gambar2 booties yang cute ni.....;)

Ok, dah.....tu je....:)

emm, malam ni saya nak masak fettucini carbonara tau....(aikk?...tiba2 citer pasal masak.....;)
nak google2 la jap, cari resepi best.....babai, carbonara sayonara! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews