Tuesday, June 21, 2011

Blue earflap hat for little boy

 Earflap hat kali ni ditempah oleh nanee untuk anaknya, baby boy...biasalah, kalau baby boy, kaler biru la yang nampak sweet kan....insyaAllah, esok topi ni akan dipos kepada pemiliknya...
Ermm, nampaknya malam ni penyakit M saya tu masih ada lagi lah sikit2...huhu.....;)
So, kita layan gambar jelah ye..

Sunday, June 19, 2011

Handphone case for my sis...

Huh...saya kini dilanda penyakit M (malas) ditambah lagi dengan penyakit P (penat)....malas nak update blog dan juga penat menyiapkan kerja2 sekolah...ye, kerja sekolah.....haa, ingat budak2 je ke ada kerja sekolah?ermm, cikgu pun ada juga tau...cuti 2 minggu budak2 merdeka sebab baru lepas exam....cikgu2 pulak bertungkus-lumus menanda kertas...(walaupun sebenarnya menanda kertas 2 hari sebelum buka sekolah..huhu..)
And now, semuanya dah setel....legaaa...
Harap2 penyakit M saya tu cepat2 lah sembuh.....sebab banyak lagi order2 customer yang tengah pending ni...ada yang tinggal nak kemaskan benang2 lebih je lagi...tapi, kalau anda nak tahu, part nilah yang paling saya malas.....tak tahulah kenapa, bila sampai je part nak susup2 benang yang lebih tu...ada jelah penyakit M ni datang...haih, tak elok untuk kesihatan nih....:-\
Ok, dah lah dengar saya mengomel...jom kita tengok handphone case yang saya kaitkan untuk kakak saya ni.... dia tak suka bunga2, so saya just letakkan sekor ladybird bertemankan selai daun...siapp....;)
 Nak tahu tak? handphone case ni mengambil masa 5 bulan untuk disiapkan! haha...sempoi macam ni pun ambik masa 5 bulan ke?....bukan sebab susah sangat nak buat, tapi sebab tangguh2 punya pasal...sori la cik puan Rohani ye...hehe...



Friday, June 10, 2011

Cute peasant blouse

 Ni first time saya buat peasant blouse sebenarnya.....dah lama nak try, tengok orang lain buat comel2 je... tapi niat murni saya ni asik tertangguh je...(hehe..alasan je tu...)
Kebetulan kak ina minta saya buatkan satu top untuk anaknya, mumtaz. So, saya rasa apa salahnya kalau saya cuba buat peasant blouse ni..dan yang specialnya peasant blouse ni, saya buatkan shirring kat tengah2 tu, bagi nampak macam ala2 smocking la konon2..hihi....:)
Tapi kan, saya paling suka fabrik corak patchwork dari nagoya ni...nampak cute sangat!sayang rasa nak gunting....he2..;)
Ok, hari ni saya nak bersantai2 ria di rumah....lalalalala......esok nak pergi kenduri pulak kat Kuantan...hai,jalan2 lagi.....

Thursday, June 09, 2011

Ruffles hat untuk adik dan kakak

Hi.......kembali bersiaran.........;)
Seperti yang dijanjikan semalam, hari ni saya nak tunjukkan projek2 mengait saya yang tertangguh untuk di'entry'kan..yelah,sebelum cuti sekolah hari tu saya agak sibuk dan kelam-kabut sikit dengan budak2 sekolah tengah exam, nak packing barang2 untuk bercuti dan balik kampung lagi......so, ada beberapa order customer yang dah siap tapi tak sempat nak publish.....
Dan salah satunya adalah order dari kak niza ni, sepasang ruffles hat untuk adik dan kakak..dan juga headband...
nanti bolehlah kakak dan adik melaram dgn topi sedondon ni...

Dan yang ni pulak headband untuk si adik, flower headband dan bow headband...
Oklah, that's all for today....next time saya share lagi hasil kerjatangan mamaleesya yang lain pulak ye...:)

Wednesday, June 08, 2011

Saya dah balik......

Hi semua............ saya dah balik!!
Rindunya  kat blog mamaleesya ni...lebih kurang 3 minggu saya tak berblog...dah tak tahu macam mana nak buat entry baru...haha...oklah, untuk pengetahuan semua saya baru je balik dari bercuti...kat mana ye?hehe....nanti2 la citer ye.......nak tahu jugak ke? haa, tengok gambar kat bawah ni....ce teka.....ce teka...
Oklah, ni entry pemanas je..macam "warming up" la orang kata kan....hihi....yelah, dah lama tinggal blog..kena start balik slow2.......
Nantikan projek2 tertangguh terbaru mamaleesya esok ye... ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews