Saturday, May 21, 2016

Granny Square handbag

Assalamualaikum...

Selamat pagi semua!! Wah...awal saya buka blog hari ni...kan azam saya nak aktif balik berblog....ececeh...:)

Hari ni sebenarnya nak cerita kisah handbag tahun lepas......huhu....dah setahun saya simpan niat nak share pasal handbag ni......tercapai jua akhirnya...;)

Pada mulanya saya suka-suka je kait granny square yang berwarna-warni ni....saja nak mengisi masa2 terluang masa balik rumah mak mertua kat Kedah cuti sekolah tahun lepas.......
Bila rasa boring2 tak tahu nak buat apa, saya kait lah granny square ni sikit2....


Sambil2 mengait tu sambil2 lah tengok pinterest cari idea......tetiba dapat idea nak jadikan cik granny ni handbag.....

So, saya pun mula lah mencantum pulak petak2 granny ni....ada banyak cara sebenarnya nak cantum ni....tak ingat dah nama2 stitch tu....tapi saya pilih yang paling senang dan cepat siap......haha.......



Ni lah rupanya bila kita dah cantum....yang ni saya guna 17 petak, kalau nak besar lagi boleh jugak guna 22 atau 24 petak.....tapi pastikan anda susun petak tu dengan betul ye....kalau tak haru-biru pulak nanti nak kena buka balik...;)

Oklah, dipendekkan cerita, inilah kejadiannya granny square handbag saya......hasil mengisi masa lapang di waktu cuti sekolah....:))


Beg ni saya jahit lining kain cotton kat dalam....tak sempat nak ambil gambar......handle beg tu pulak memang dah ada dalam simpanan...dah lama beli....

Sehingga ke hari ni, memang dah jenuh jugak lah saya melaram dengan beg ni.....hehe.....dan yang bestnya kan, bila saya berjalan keluar dengan beg ni, mesti ada yang akan menoleh dua tiga kali tengok....hahaha.....mungkin orang nampak beg ni macam unik kot....;)

Oklah, itu sahaja perkongsian saya kali ni.....harap semuanya ceria2 di hujung minggu ni...
babai!!! :))

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews