Tuesday, May 24, 2016

Dress A cut yang comel


Tengok dress A cut ni....comel tak? hihi....saya suka sebab simple tapi comel je nampak....dah lama berkenan nak buat, tapi tak berapa konfiden nak draw pola....so, nak senang saya pun tanya kat pakcik google kat mana ada free pattern untuk dress ni.....google, google, google.....akhirnya dapat.....tapi sori sangat2 tak boleh nak share link nya kat sini sebab dah lama sebenarnya cerita dress ni, (tahun lepas) sampai saya pun dah lupa cari kat mana....huhu...

Free pattern untuk dress ni kita kena download, lepas tu print kat A4 paper lepas tu sambung2 kan pattern tu sampai complete.....dah siap boleh lah mula menggunting kain.....sekejap je nak buat dress ni sebab jahit lurus je, tak payah nak beropol-ropol bagai......untuk kemasan saya letak butang balut nak bagi nampak cute sikit....nak letak apa2 butang pun boleh je......

Dress ni saya jahit suka-suka je sebab comel kan...dah alang2 jahit tu buat lah terus 2 helai untuk bagi kat anak-anak saudara....:)

Ni dia.....satu saiz 3 tahun, satu lagi saiz setahun....gambar model pakai takde ye....tak sempat nak minta gambar dengan mak2 diaorang...:))

Ok....cukup sampai sini dulu ye.....jumpa lagi!!

2 comments:

  1. Comeinya dress. Pandai Lia jahit. Kalau rajin buat banyak-banyak, boleh jual ni, bukak booth. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks yati....tak berapa nak rajin tu lah yati...he2...jahit utk anak sedara je ni...;)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews