Wednesday, August 13, 2014

Salam Lebaran 2014

Assalamualaikum w.b.t

Apa khabar semua? Masih dalam mood raya lagi ke? hari ni dah masuk 17 Syawal....aci lagi tak kalau nak ucap Selamat Hari Raya ? heheh.....itulah bila kita sibuk, cepat je rasa masa ni berlalu....(sibuk la sangat kannn.....:P) 
Sekejap je dah 17 Syawal.......dok tangguh2 nak buat entry raya, hari ni barulah berkesempatan......in Sha Allah....
Tak ada apa sangat nak diceritakan raya tahun ni....lagi pun dah dekat 3 minggu lepas raya ni, dah banyak idea2 yang dulu mencurah2 nak cerita kat blog dah habis hilang entah ke mana.....huhu...

Cuma nak share sikit pengalaman raya tahun ni yang paling tak dapat dilupakan iaitu................ JEM!!! Bukan jem biasa2 tau....ni jem yang superpower sangat! huh....bayangkan kami duduk dalam kereta hampir 15 jam!

Tahun ni turn kami beraya di Kedah. Biasanya perjalanan dari Bera, Pahang ke Sungai Petani, Kedah melalui highway PLUS ambil masa dalam 7 ke 8 jam je untuk sampai,tapi balik raya kali ni 15 jam baru sampai! huhhh.....dengan karenah anak2 lagi yang haru-biru kat dalam kereta....yelah, budak2 ni kan kalau dah boring macam 'peel' la yang keluar....tambah mengharukan lagi keadaan bila Aleesya pulak sakit perut sepanjang perjalanan......hadoiii....punyalah susahnya.....nak masuk tandas pun jem......terpaksalah abahnya exit highway, lalu pulak jalan biasa sebab nak cari masjid. Tapi tak semudah itu ye....sebab jalan biasa pun jem jugak! huhuhu....
Itulah kisah kami nak balik raya......bila diingat2 balik...rasa macam serik je....tapi raya tetap raya....terpaksalah tempuh juga cabaran dan rintangan yang ada....cewah...

Okla, kita lupakan dulu kisah sadis nak balik raya tadi tu.....jom tengok gambar raya kami sekeluarga ni.....

Alhamdulillah.....ni lah keluarga kecik kami....he2

Permata hati kakak icha dan adik mueez....

mama dengan kakak yang superdiva.....;) kitaorang 'bestfriend' tau....ahaks...

adik mueez sayang.........

  
kakak icha yang comel ke??

hehe....ni mama yang cool......abah mana? he2...abah kan ambik gambar.....;)


Oklah.....sampai sini dulu....
Salam Lebaran dan Selamat Hari Raya dari kami sekeluarga....
Maaf Zahir dan Batin....
Sampai jumpa lagi!!

4 comments:

  1. Wah sedondon coklat mamaleesya. comelnya adik Mueez dh besar

    ReplyDelete
  2. Kakak and adik yang jarang muncul. . Tgk2 dah besar dah.. tgk2 dapat adik lagi plak.. heheheh...

    cantik color tema... ;)
    Dah lepas raya nak wish raya lagi voleh ke cik lia? Hahahaha....

    ReplyDelete
  3. Anonymous; tahun ni kami semua sedondon coklat...hee..:)

    ReplyDelete
  4. MamaD; apakata convert kan ucapan raya ni terus untuk raya haji...barulah jadi org pertama wish slmt hr ry haji kat kita...kih3

    mmg jarang2 diaorg muncul skrg ni zila, sbb sibuk 'menguruskan' rumahtangga...hehe...adik?? doa2kan lah ye...amin...;)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews