Saturday, December 07, 2013

Topi baru kakak Icha

Hai semua.....
Alhamdulillah......bersua lagi kita.....nampaknya saya masih lagi dalam mood rajin ye......hehe...
Sebenarnya musim2 hujan macam ni tak tahu nak buat apa kat rumah.....dah la sejukkk je....daripada tido baik saya ambik jarum dengan benang kait ada juga hasilnya....eh,eh...boleh ke saya nak tido siang2 hari ni? malam2 pun tak cukup tido....huhu....ni penangan adik Mueez la yang susah sangat nak tido. Dah la siang asyik main je....malam2 pun nak main jugak....kadang2 sampai pukul satu lebih baru nak tido.....emmm....apa2 jelah nakkk.......

So, sambil2 saya melayan anak teruna saya ni main macam2...sambil tu la saya mengait topi untuk kakak Icha ni...lagipun saya dah janji dengan kakak nak buatkan topi untuk dia bersempena dengan kitaorang nak pergi cuti2 malaysia ke Taiping nanti......hehe.....:) 
Topi adik dah berjaya siapkan hari tu (walaupun konpem adik tak nak pakai...huhu ), so hari ni siapkan topi untuk kakak pulak....
 Topi atau beanie ni saya gunakan pattern yang dah biasa saya buat dulu2 tu....simple je....cuma yang specialnya saya gunakan benang kait yang diimport khas dari Vietnam...beli dengan seorang crocheter di Yarns Lover Malaysia. Dah lama beli, 3 tahun lepas kot....huhu....baru ada masa nak guna...punya lah 'busy'nya saya ni kan....

Ni proses nak menyiapkan topi kakak.......

Tak best la kalau takde model kan? dah lama model ni tak beraksi....punya lah susah nak pujuk dia tadi....macam2 janji manismu keluar dari mulut mama ni haa....dapat jugak lah 2,3 gambar....


Okay, boleh lah kakak melaram nak pergi jalan2 ke Taiping nanti kan....love u kakak!

3 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews