Friday, April 19, 2013

Best tak buku2 saya ni?

Salam hari jumaat buat semua.......jumaat lah hari yang ditunggu2 kan......he2...sebab lepas hari jumaat, hari sabtu...CUTI! yeay...boleh lah saya berehat sikit...
Minggu ni saya rasa agak penat sikit...yelah, dengan jadual saya di sekolah yang agak padat, time free je pergi mengepam....lepas tu petang mesyuarat panitia pulak...sampai rumah dah lewat ...terus bagi nenen kat adik mueez sampailah dua2 tertido.....hihi...;)
Bangun tido masak simple2 untuk kami bertiga...ya, kami bertiga je sekarang ni, sebab encik abah 'outstation' ke Rompin...heheh...outstation lah sangat kan........ dia pergi bawa budak2 di daerah Bera ni ke perlawanan takraw di sana. Jadi, selama 4 hari ni tinggal lah kami bertiga je....sob...sob...sob...sedih...aleesya dah rindu-rinduan dah dengan abahnya ni......mama pun sama....ahaks...

Okla, nak citer sikit ni, tadi ada pameran buku kat sekolah......tauke kedai buku dari Ipoh datang buat pameran kat sekolah saya...sempena dengan Karnival Sekolah esok...kebanyakan buku2 yang diorang bawa semuanya buku2 bahasa cina (al maklum lah, sekolah saya ni kan smjk.......) adalah sikit2 buku bahasa inggeris, tapi tak menarik pun...

Dalam dok membelek2 buku bahasa cina tu....tiba2 saya terjumpa buku2 yang sangat menarik, tertarik kau memang de boooom....hahaha......apalagi, beli lah.....:)

Ni dia.....
Amacam? best tak? hehe.....3 buku crochet dan 1 buku menjahit....seronok sangat! 4bijik buku ni saya beli tak sampai seratus pun sebab ada diskaun 20%.......
comel2 gambar kat dalam buku ni, kertas pun oklah, berkualiti.....

 

Kelakar pulak bila anak murid saya tadi terkejut tengok saya memborong buku2 bahasa cina ni semua.... 
 
"cikgu tau baca cina ke?"   
" hehe....taklah, cikgu tengok gambar je boleh paham...."
"oh, cikgu pandai buat ini ye?"
"boleh lah sikit2....^-^ "

Heheh....itulah dia, kalau dah minat tak kira buku bahasa apa pun boleh je....
Agak2 tadi kalau ada buku bahasa Zimbabwe pun saya beli jugak kot........hahaha.....:D


4 comments:

  1. Hehe..betul tu lia..Asal nmpk pattern crochet, mmg pantang nk beli ;) buat x buat tu lain cite..

    ReplyDelete
  2. yelah atie...asyik mengumpul pattern je ni...nak buatnya ntah bile...he2

    ReplyDelete
  3. Ala cikgu..jgn risau.. ramai anak murid boleh tolong translatekan kalo tetiba tersangkut kat mana2 gmbar. Hihi.... bestnya tgk gmbr2 tu.... mesti verangan mcm2 nak buat..hihi... ;)

    ReplyDelete
  4. ade gambar yang terang dan jelas macam tu tak pham pahase pon tak pe.. boleh belek gamba kan... hehhe..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews