Monday, February 20, 2012

Black Pepper Grinder

Assalamualaikum semua....kembali bersiaran di pagi isnin yang cukup indah.....hehe....yelah tu indah...pagi tadi dah la lambat pergi sekolah....oppss...lambat sikit je...ngam2 la dengan bunyi loceng kat sekolah tuu......huhu....biasalah pagi isnin memang macam tu kan? kan?

Oklah, memandangkan sekarang ni saya ada 'sedikit' lebihan waktu, so saya rasa adalah lebih baik kiranya saya memanfaatkan waktu yang ada ni untuk buat entry baru....heee....;)

Tak adalah penting sangat pun, just nak share dengan anda semua satu kitchen tool yang dah lama saya impi2kan.......kalau tengok rancangan masak2 kat tv, saya memang suka tengok chef2 tu guna benda alah ni.....macam comel + klasik je......hihi.....

Benda ni namanya "Black Pepper Grinder".....hihi....seronok sangat! dah lama  cari benda ni sebenarnya....bukannya sebab terdesak sangat nak guna, tapi sebab nak benda ni ada kat dapur! hahaha......ataupun dalam erti kata lain, buka keperluan, tapi kehendak.....;)

Nak tahu tak saya beli kat mana ni? kat Star Mall Pacific yang baru buka kat Mentakab tu........alaa...kalau orang2 dekat sini mesti tahu kan, kompleks membeli-belah yang terbesar di Pahang Tengah! huh........macam best je.....(sebenarnya biasa2 je...)

Harganya pulak, masa saya beli ni ada diskaun 15%....haruslah kan....sebab masa saya pergi ni, dia tengah buat promosi pembukaan....so, dapatlah harga RM29.90....murah ke? tak tahulah murah ke tak harga ni, sebab sebelum ni saya tak pernah nampak pun pepper grinder ni di mana2....

Sekarang ni kan, bila tengok je benda ni ada kat dapur, macam lengkap je dapur comel saya tu.....bila try pusing2 benda ni rasa macam ala2 chef la pulak.....hahaha....jakun sungguh saya .....:D


1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews