Saturday, December 31, 2011

Selamat Tahun Baru 2012

 Tak sampai 2 jam pun lagi kita akan melangkah ke tahun baru 2012...apa perasaan anda ye? saya biasa2 je...takde apa2 yg special pun...yang penting nak melangkah ke tahun baru ni mestilah bersama2 dengan semangat dan azam baru! selain dari baju baru dan kasut baru...theee ;)
Walaupun azam baru tu sebenarnya diforward dan diupgrade sikit2 je dari tahun lepas...ahaks...;)

Ok, Selamat Tahun Baru semua!! jumpa lagi tahun depan....:)))

Friday, December 23, 2011

Keputusan muktamad!!

 Hi....selamat pagi semua...semoga semuanya ceria2 hendaknya di hari jumaat yang mulia ni.....:)
 Sebenarnya sebelum keluarkan entry ni saya dah berfikir semasak2nya.........cewah......dan hari ni saya nak share keputusan muktamad yang dah saya buat ni....

Oklah, straight to the point..........mulai hari ini dan saat ini, saya mengambil keputusan untuk 

" Tidak lagi mengambil sebarang order untuk apa jua bentuk samada crochet, felt ataupun menjahit..."

dalam erti kata yang lain, order untuk sebarang item yang ada diblog ini dengan rasminya ditutup sehingga suatu masa yang akan diberitahu nanti.

Ok, harap semuanya jelas ye......
Tapi anda semua janganlah salah faham pulak ye.....bukanlah saya merajuk atau makan hati, jauh sekali nak  melarikan diri ke oversea....huhu
Keputusan yang agak berat ni saya ambil semata2 untuk famili yang tercinta....sebab saya rasakan, sejak saya 'terjebak' dalam dunia crochet online ni, terutamanya sejak saya mula mengambil order (dah tak ingat lah tarikh  bila mula2 ambil order....), masa saya bersama2 keluarga terasa agak terhad, terpaksa korbankan masa2 terluang yang ada untuk siapkan order...memang seronok bila orang memuji puas hati dengan hasil kerja kita, tapi apalah ertinya kalau ada yang makan hati bila saya asyik terperuk je kat sofa hingga lewat malam sambil mengait! :(((

Memang ramai crafter/crocheter di luar sana yang bijak bahagikan masa untuk kerja, untuk siapkan order dan juga untuk keluarga....dan saya sangat2 kagum dengan  mereka! tapi mungkin saya belum ada lagi kepakaran itu agaknya....

Semenjak saya sibuk  menyiapkan order customer, saya rasa ada banyak benda yang saya teringin nak buat, tapi tak termampu nak buat....contohnya?? hehe...saya ni kat dalam kepala ada macam2 benda nak buat, nak menjahit baju sendiri, nak jahit dress aleesya, nak buat gift kat anak sedara, nak buat kek kat Mr abah, nak intai2 deko kat rumah, nak tanam pokok bunga, nak buat itu, nak buat ini.......huhu......tak tercapai dek akalmu rasanya.........:(
Saya ni pulak jenis yang kalau ada order yang tak siap, mulalah rasa bersalah kalau nak buat benda2 lain......(ni pun sebenarnya ada banyak lagi order2 yang pending.....)
  
Setelah berfikir sedalam2 dan semasak2nya, saya rasa tak perlulah saya mengambil order lagi lepas ni.....tapi saya akan terus mengait dan menjahit ye...sebab tu memang hobi dan passion saya sejak dari dulu lagi....tapi hanya untuk diri sendiri dan keluarga jelah ok......:)

Lepas ni janganlah takut2 pulak nak bukak blog saya ni......blog ni masih lagi comel seperti biasa...saya pun akan terus aktif berblog.....hihi...(aktif lah konon...), cumanya, saya tidak lagi mengambil sebarang order dari customer, harap semua faham ok...:))
Opps, sebelum saya lupa, saya nak ucap berbanyak2 terima kasih kepada semua yang telah sudi menjadi customer saya dan menghargai hasil kerja saya selama ini....terima kasih banyak2!! tanpa anda siapalah saya.....kih3

Oklah, dah panjang lebar dah entry ni......keputusan muktamad, tapi dah berjela2 pulak jadinya....
kalau ada sape2 yang nak share experience yang sama dengan saya....silalah ye.....nak juga dengar cerita2 dari orang lain kan.....

Oraitt, saya stop kat sini dulu ye....jumpa lagi!!
Have a nice day!



Wednesday, December 21, 2011

Dan pemenangnya adalah......................


Ok, kini sampailah masa yang dinanti2 kan oleh semua peserta "My Craft Garden 1st Giveaway"!! Setelah sebulan giveaway saya ni berlangsung, dan malam ni tibalah masa untuk saya umumkan pemenangnya..............
Ingat nak suruh aleesya dengan abah dia cabut undi....tapi macam malas pulak nak gulung2 kertas tulis nama satu2.....
Untuk lebih mudah dan cepat, saya gunakan je khidmat random.org.....macam yang blogger2 lain biasa guna....:)
Dan 2 orang pemenang yang bertuah itu adalah.....
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
peserta No 8 dan 
No17
dan mereka adalah.....
 :
:
:
:
:
:
:
:
:
:

&
17) Nida

Tahniah saya ucapkan untuk mereka berdua!
Kepada yang lain, janganlah bersedih.....boleh cuba lagi lain kali ye....tapi saya minta maaf sebab tak letakkan gambar generator random.org tu kat sini....saya ni tak berapa pandai bahagian teknikal ni, dah puas try copy and paste asyik tak jadi je....heheh...takpelah, janji dah dapat pemenangnya kan......;)
Kepada atie dan nida nanti bolehlah email saya untuk pilih hadiah dan bagi detail kat saya ye....:)
Oraitt....selesai lah sudah my 1st giveaway ni.....terima kasih sekali lagi kepada semua yang join!
Selamat malam semua!!

Update peserta Giveaway ~ LATEST ~

Hai semua....apa khabar? harap semuanya dalam keadaan sihat sejahtera.....kepada semua yang bergelar pelajar dan guru, tinggal beberapa hari je lagi untuk kita menghabiskan sisa2 cuti yang ada ni...ermm...apsal kalau cuti rasa sekejap je kan? hehe... 
Oklah, kali ni saya dah senaraikan semua nama2 peserta "My Craft Garden 1st Giveaway"....70 penyertaan semuanya.....terima kasih sebab sudi join dan sabar menunggu keputusannya.....:)
InsyaAllah, malam nanti saya akan umumkan pemenangnya ye......TUNGGUUUU!

  1. zie
  2. hana
  3. eRiNsZ
  4. syaz_haegi
  5. CikNin
  6.  Fa'izah [eqin]
  7.  Adik Nor
  8. atieNeo07
  9. kakyong
  10. Hana SweetTwinz
  11. Sidek
  12. Farhana Johari
  13. U-ie
  14. Fadzillah Kamarudin
  15. DuNia KeBaHaGiaaNKu
  16. Joel Leslie
  17. Nida
  18. ♥♥azatiesayang ♥♥
  19. Cik Bunny
  20. ummi_norseha
  21. MamaDaniel
  22. Eyvon
  23. Pink Lavender
  24. Ezzattie
  25. Darling Ninie @ Mama Comel
  26. YANA PINKY
  27. Miss BaNu
  28. afie_saffiya
  29. miss kara
  30. Nur Syahida
  31. Miera Akmalina
  32. pinkyviolet_2822@yahoo.com
  33. KimiChee
  34. IntaNBerliaN
  35. ainaa
  36. Puteri Auni Kamaruzzaman
  37.  AfIqAh sYaZWaNi
  38.  Celio
  39.  asmat90
  40. Golden Rose
  41. atien
  42. syahida
  43. fatin
  44. Lieyana
  45. SeputihSalju
  46. Ummi Iman
  47. Rosh
  48. iza azmilia
  49. fiezahkecik
  50. Qienah
  51. abazilah
  52. nurr f@!sha f@t!h@h
  53.  Ash Kyouhei
  54.  AnaLyana
  55.  DiJAh YOyeN Nye CiTe
  56.  cikpuanhady
  57.  empunya blog
  58. Mama Ishazah
  59. AlamHati
  60. ALVAS-87-CONTEST
  61. fieda
  62. J. Hass
  63. Nor Aishah
  64. ::NureeN::
  65.  CkYnHaShiM
  66.  Zie
  67.  'Ainun Qalbi
  68. DiyanaWr
  69. ana solehah
  70. nurul amirah
p/s: nama2 peserta ni saya xsempat nak buat backlink lagi ye..insyaAllah saya akan update semula nama2 peserta dengan backlinknya sekali. Harap maklum....;)

Sunday, December 18, 2011

Giveaway dah tamat...............

Assalamualaikum semuaaa........
Perhatian!! Giveaway saya dah pun sampai ke penghujungnya semalam....tepat jam 12 tengah malam...tapi saya nak minta maaf banyak2 kepada semua yang sudi join my 1st giveaway ni......disebabkan keterbatasan masa yang teramat sangat....(fuhh...betul ke gaya bahasa ni?) saya tak berkesempatan untuk meng'update' kesemua nama peserta "My Craft Garden 1st giveaway" sepenuhnya.......sori sangat ye....

Sebenarnya selama 2 minggu baru ni saya berada di rumah MIL kat kedah (tengah malam semalam baru balik rumah)
MIL baru balik dari Mekah, so sibuk lah sikit dengan kenduri doa selamatnya, dengan tetamu yang datang menziarahnya, dengan jemputan kendurinya...........so, memang tak sempat nak update blog, tambah2 pulak kat rumah MIL....kan? heheh....

Oklah, kepada semua peserta giveaway seramai 70 orang, (mula2 ingatkan tak ramai yg nak join.....alhamdulillah, bagi saya 70 penyertaan ni adalah jumlah yang cukup membanggakan....:) saya ucapkan ribuan terima kasih kerana sudi meluangkan masa untuk join giveaway saya ni....:))

nak tahu pemenangnya? jeng...jeng...jeng.........hehe......sabarlah dulu ye...;)

mungkin esok atau lusa saya buat cabutan.....lagipun saya tak habis lagi nak melawat ke blog2 yang join giveaway ni, so, harap bersabar dan nantikan keputusannya nanti ok........:))
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews