Sunday, May 15, 2011

First time buat kopiah

 Biasanya kalau orang nak belajar mengait, antara projek terawal yang nak dibuat mesti kopiah, selain daripada buat alas meja, topi, baby booties dan sebagainya. Tapi saya, walaupun dah lama mengait, ni first time saya buat kopiah..hehe...itupun atas permintaan kak asiah yang minta saya kaitkan kopiah untuk hubby dia. Akhirnya terhasillah kopiah yang tak seberapa ni. Gabungan kaler hijau dan putih..ala2 kaler bendera p*s je kan?hihi....
Ermm, rasa2nya saya kena improve lagi la skill nak buat kopiah ni. Lepas ni nak try buat kopiah yang ada nama la pulak, untuk budak2, mesti comel...tapi siapa nak pakai ye?aleesya girl......tak kisah la tu, yang penting boleh belajar buat benda baru...:D

Saturday, May 14, 2011

Purple rose beanie and bunny hat

Sebenarnya 2 hari lepas lagi saya nak keluarkan entry ni...tapi bila buka je blogger, asyik2 "currently unavailable".. je...so, hari ni dah okay, boleh lah saya nak share hasil kait yang terbaru ni....takde la baru sangat sebenarnya...topi2 ni dah pun selamat sampai ke pangkuan tuannya di Serdang...cuma saya ni yang asyik bertangguh2 je nak buat entry....
Topi2 ni semua adalah tempahan ija untuk anak2nya dan juga untuk anak buahnya...
beanie kaler grey diserikan lagi dengan 2 kuntum bunga ros purple semestinya untuk gegirl
yg ni bunny hat,tapi ear tu kalau tegak sikit baru real mcm bunny kan?
yg ni pun sama,cuma warna krim lebih gelap sikit berbanding yg tadi
Harap2 ija gembira dan ceria dgn topi2 ni....orait, nak sambung buat kerja rumah pulak ye...he2..:)

Friday, May 06, 2011

Pinky Floppy Hat

Yesss! hari ni dah jumaat...that's mean esok hari sabtu, and then hari ahad....kenapa ye?cuti lah!! hehe....saja gembira pulak tiba2 sebab dapat berehat di hujung minggu...;)
Hari ni saya nak tunjuk kat anda semua pinky floppy hat yang dah saya siapkan minggu lepas..tempahan yang sama dari kak ida, sepupu saya.....(tempahan cute baby booties tu...)
First time saya buat floppy hat ni, actually sama je macam kita buat sunhat, cuma bezanya kita lipatkan brim ke atas dan letak bunga...dan.....siappp....simple je, semua kaler pink...bunga je tambah kaler purple sikit...
Gambar kali ni pun tak ada model nak gayakan, sebab topi ni saiz baby, model yang ada yang dah jadi baby besaq!hihi...oklah, jom tengok gambar....:)


Nak pattern?Klik sini ye..pattern1, pattern2
Ok, selamat berhujung minggu! :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews