Monday, February 04, 2013

Mari mengait si rama-rama

 " Rama-rama terbang merata....hisap madu di taman bunga....sungguh cantik aneka warna....tapi sayang hidup tak lama..."
 Masa tengah mengait rama2 ni teringat pulak kat lirik lagu aleesya.....dah lama aleesya tak menyanyi lagu ni...takpe, biar mama jelah yang nyanyi ye...heheh...
So, bertepatan lah dengan tema kita hari ni ye, mari mengait si rama2....bukan mengait guna galah tu tau...hihi....tapi kita kait guna benang je...:)
Sempat kait 3 ekor ni je........2 hari lepas adik mueez tiba2 demam pulak...langsung tak usik benang2 kait ni semua...risau sangat2...yelah, adik mueez kecik lagi, baru 2 bulan lebih dah demam....huhu, risau sangat mama dengan abahnya...Alhamdulillah, semalam demamnya dah mula kebah, dan hari ni dah ceria semula...legaa la sikit rasa....so, dapat lah saya mengait 3 ekor rama2  ni haa....:)

Nak buat apa dengan rama2 bertiga ni ye? nak buat brooch macam besar pulak...kang nampak sedebuk sangat dok kat tudung....he2...rasanya sesuai buat hairclip ataupun headband aleesya jelah kot...(itupun kalau dia nak pakai...) takpun simpan jelah sebagai koleksi peribadi......cewah....:)
Pattern rama2 ni saya ambil dari Ravelry...link yang asalnya lupa pulak nak copy kat sini....kalau berminat nak kait rama2 macam ni, godek2 lah website Ravelry tu ye...:))

Ok,stop sini dulu.... ai nak pergi buat kerja rumah pulak ni......lalalalalalalalala........;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews