Wednesday, June 20, 2012

Rindu blog dan crochet flower brooch

 "Rindu hati ku tidak terkira
  Terkenang orang yang jauh
  

Rindu hati ku tidak terkira
  Terkenang orang yang jauh

  Yang selalu bermain di mata
  Ibarat kumbang rindukan bunga
  Yang selalu bermain di mata
  Ibarat kumbang rindukan bunga..."

Assalamualaikum semua..............eh,eh.....rindu kat sape pulak ni? Heheh....sebenarnya saya riiiiiinnnnnduuuuu sangat nak berblog macam dulu semula....yelah setelah berkurun lamanya saya tinggalkan blog kesayangan ni....akhirnya, hari ni berjaya juga saya meng'update' blog ni....mana taknya, posting terakhir yang saya buat bertarikh 24/3/2012...hari ni dah 20/06/2012....huh..dah dekat 3 bulan saya menyepi....so, untuk 'peminat2' My Craft Garden di luar sana, diharapkan dengan entry hari ni dapatlah anda semua melepaskan rindu kat blog saya ni ye....hahahahaha....(ayat perasan je ni....;)

Sebenarnya saya tak ke mana2 pun selama ni, elok je duduk kat rumah ni ha....cuma saya betul2 tak ada mood langsung nak buka laptop ke, nak mengait ke, menjahit ke....pendek kata semua benda la tak ada  mood....bukan setakat tak ada  mood, tengok jarum dengan benang pun saya dah pening2.....kenapa ekk? hehe....ni lah sebabnya....
Sebab......Aleesya akan jadi kakak.....heee....:))
tengok la ni haa...ada macam muka 'kakak' tak? hihi....

Itulah puncanya saya menyepi selama ni....sekarang ni dah 19 minggu dan dah ok sikit....dah tak pening lagi bila tengok benang kait.......;)
Dan sebagai 'warm up' saya pun meringankan lah balik jari-jemari ni untuk cuba2 mengait balik........dan hasilnya.....nilah dia 4 ketul flower brooch untuk suka2....
Brooch yang simple, 3-layer crochet flower dengan butang bunga dahlia...brooch kaler oren tu saya dah bagi kat aisyah, (cikgu sekolah saya) sebab dia minat sangat dengan crochet brooch ni...
 Yang besar tu brooch bunga rose, saya kait guna benang minlon mix...yang lain2 tu semuanya pakai benang nona je...

Ketiga-tiga brooch suka2 ni dah pun selamat saya gayakan ke sekolah....hihi....dan sungguh tak disangka2, ramai pulak yang berminat dengan brooch ni...ada pulak yang nak tempah untuk raya....huhu...tapi saya tak boleh janji la saya boleh kait brooch ni banyak2.....memandangkan mood sekarang ni yang tak berapa menentu....macam cuaca la jugak...ada hari ok, ada hari kelam....emmmm..... 

Ok, cukup lah sampai sini dulu ye....nama pun warm-up kan...hehe...jumpa lagi for the next entry ok.....babai semua.....:D

12 comments:

  1. org nok gekkkkk brooch tu tuk rayeeeee.....tolong la wat gekkkk

    ReplyDelete
  2. Wahhh....tahniah lia! Dlm diam2 berisi eh?? Akak harap semuanye ok & take care always! Cantik semua brooch tu...suke!

    ReplyDelete
  3. De@Rm; haih....ni malas nak citer kat aok nih....

    Kak Aisyah; thanks akak...a'ah...mcm ubi plak kan...diam2 berisi..haha..brooch suka2 je tu kak...:)

    ReplyDelete
  4. Wah lia..berita gumbira rupanyer...patut aah lama mendiam..hehehe..tahniah lia..

    ReplyDelete
  5. tahniah akak...patutlah lama menyepi...hehehe

    ReplyDelete
  6. zaza, therosputih, ila....thanks...alhamdulillah, rezeki....he2..:)

    ReplyDelete
  7. wah.. tahniah lia... aleesya nk dapat adik dah...

    ReplyDelete
  8. thanks sanchai! itu yg lama menyepi tu...he2

    ReplyDelete
  9. wah.. cik lia sudah kembali... :) semoga sihat sentiasa sepanjang 9 bulan ini.. :)

    p/s: ada peluang tak nak tempah booties? ahaks... :)

    ReplyDelete
  10. zila; harap2nya mcm tu lah,sihat sentiasa sepanjang 9 bulan ni...
    nak continue tempah booties yg hari tu ke zila?hahaha.....bolehh..tp skrg ni mengait ikut mood, tu yg takut nk ambik order tu...:))

    ReplyDelete
  11. cik lia.. kalau cik lia sudi.. saya memang nak tempah booties tu... :) Aman baru 6 bulan.. byk masa lagi.. hehe.. :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews