Sunday, September 04, 2016

Susun atur baju kurung

Assalamualaikum rakan-rakan pembaca blog semua.....

Harap semuanya sihat-sihat dan bahagia sentiasa di samping keluarga....
Selalu share hasil kait dan jahit je kan....so, kali ni rasa nak share pasal susun atur pulak lah...
Dah lama pendam hasrat nak cerita pasal susun atur ni, tapi biasalah blogger tenggelam timbul macam ni lah kan...kejap ada kejap takde....:p

Untuk anda di luar sana yang bekerja, macam mana anda susun baju-baju kerja ye? Terutamanya cikgu2 macam kami ni...koleksi baju kurung memang lah banyakkk....kadang2 yang banyak2 tu bukannya semua pakai...tapi simpan jelah kan...tak tahu nak buat apa...

Selama ni saya simpan semua baju2 kurung saya dalam almari je...tapi setelah beberapa kejadian penyangkut dalam almari tu roboh.....huhuhu...terpaksalah mencari alternatif penyimpanan yang lebih efisien...

Sejak saya join Kelab Dekorasi Ikea Malaysia, memang teruja sangat tengok deko rumah orang semuanya lawa2...dan dari situ lah saya dapat idea nak simpan baju stail open wardrobe macam ni....ecewah....

Penyangkut baju yang warna putih tu namanya Mulig, harga rm19.90 je satu...beli kat mana? of course la kat ikea kan......heheh...saya buat dua level, yang tinggi sikit untuk letak jubah2 dan satu lagi letak baju kurung...
Mulig ni kita kena drill ke dinding ye puan-puan...barulah kukuh....harap2 boleh lah bertahan lama guna cara ni..nak simpan dan nak pilih baju pun senang. Cuma kelemahannya cepat berabuk kat atas tu...so, kena lah rajin lap2 habuk kat atas tu ye..



Para yang hitam kat atas tu pun ikea jugak...nama apa ntah...lack kot...lupa dah yang tu....harga dalam rm39.90 macam tu...tak tahu nak letak apa atas tu..letak barang hiasan jelah sikit2....poster tu beli kat romantika, kotak biru tu daiso, pokok rumput dengan jam putih tu ikea.....
Deko seadanya je...banyak2 nanti nampak serabut pulak...nak bersihkan pun malas susah...:))

Ok..harapnya anda dapat lah sikit2 idea dari perkongsian saya ni...lain kali kita cerita sudut yang lain pulak ye...heheh...bila lah boleh share sudut yang lain tu agaknya ye...sebab sudut2 yang lain dah ada interior designer tak bertauliah yang kerjanya hari2 "menyusun atur" semua barang2 kat dalam rumah ni...:p hihi....

Sampai sini dulu....selamat mendeko buat anda semua! :))
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews