Friday, September 05, 2014

Barut baby girl

Assalamualaikum...

Hari ni hari Jumaat...esok cuti...yeay!! he2...macam budak2 je kan tak sabar nak cuti....;)


Inilah ceritera hari ni.....barut baby....bukan saya punya tapi kakak saya punya, yang baru je bersalin 31 Julai lepas..lebih kurang sebulan lebih dah umur babynya....kalau tengok pada warna barut ni, mesti dah boleh agak jantinanya kan? mestilah baby girl......hihihi....
Ada 6 helai semuanya...ni je yang sempat jahit....kain ni kakak saya yang beli. Dia beli warna pink dengan biru....warna biru baru je siap jahit tapi tak sempat nak snap gambar....takpelah, kita layan warna pink je lah ye...:)

 Saya jahit 3 helai yang corak polkadotnya sebelah luar, dan 3 helai lagi corak bunga2 pulak kat sebelah luar.....variasi la sikit kan....:)

Kita main tukar2 je corak dia...hehe...

Tali ni beli yang dah siap je, sebab nak cepat.....yang ni okla jugak...nampak kukuh....masa buat barut si Mueez dulu, saya jahit sendiri talinya.....sebab saya tak berapa berkenan tali barut yang dah siap ni biasanya tak tahan....cepat berbulu....


 Inilah dia 6 helai barut comel yang dah siap.....tapi baby comelnya tak ada gambar.....nanti la saya update kalau dah ada gambarnya....:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews