Tuesday, June 24, 2014

My new hobby ~ jahit tudung...;)

Assalamualaikum....

Tiba2 tergerak hati hari ni nak ber'entry' baru....he2....nak tahu tak kenapa? sebab semalam saya terbaca satu komen dari pembaca blog picisan saya...komennya berbunyi....

" Rugi tau mamaleesya tak aktif update blog ni.Ramai je yg suka baca.Tiap kali blogwalking frust je xde entri baru..Saya one of the silent reader..suka tengok hasil seni yg sgt cantik.Saya print & simpan gambarnye tau....."

Aduhai.....terharunya bila saya baca komen sebegini....rasa bersalah pun ada....buat orang ternanti2 pulak hasil seni saya yang terbaru....ececeh....^-^ 
Tak apalah....in sha Allah saya akan cuba mengaktifkan semula diri ini untuk berkongsi dengan anda semua hasil kait, menjahit ataupun apa saja lah yang bermanfaat untuk kita semua.....

Jadi, untuk hari ni just nak share hobi baru saya yang terkini lagi sensasi.....haaa....jahit tudung!!
heheh...tak pernah pun jahit tudung sebelum ni dan tak pernah terfikir pun nak jahit...sebab saya rasa susah sangat nak jahit tudung ni...hanya orang2 yang pakar sahaja boleh....

Tiba2....pada suatu hari....jeng...jeng....jeng.......saya ternampak iklan pola tudung 3 layer bersama dengan testimoni2 yang dah berjaya jahit tudung sendiri....wow!! teruja sangat2....terus order pola dan menanti poslaju dengan penuh kesabaran....hihi...

So, dipendekkan cerita...akhirnya berjaya juga jahit tudung sendiri, lepas tu kembang kempis hidung pakai tudung hasil tangan sendiri pergi kerja.....hahaha...:D

Dah pergi kerja ada pulak member nak tempah....huhu....dengan rendah dirinya saya pun jahit jelah untuk kawan yang sorang ni.....dan inilah hasilnya.....


Ok ke tak ni? boleh lah kan....hihi...yang penting kawan saya tu gembira sangat bila dapat tudung2 ni......
Ok...habis dah cerita...........jumpa lagi di lain hari....:) Babai.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews