Friday, April 19, 2013

Best tak buku2 saya ni?

Salam hari jumaat buat semua.......jumaat lah hari yang ditunggu2 kan......he2...sebab lepas hari jumaat, hari sabtu...CUTI! yeay...boleh lah saya berehat sikit...
Minggu ni saya rasa agak penat sikit...yelah, dengan jadual saya di sekolah yang agak padat, time free je pergi mengepam....lepas tu petang mesyuarat panitia pulak...sampai rumah dah lewat ...terus bagi nenen kat adik mueez sampailah dua2 tertido.....hihi...;)
Bangun tido masak simple2 untuk kami bertiga...ya, kami bertiga je sekarang ni, sebab encik abah 'outstation' ke Rompin...heheh...outstation lah sangat kan........ dia pergi bawa budak2 di daerah Bera ni ke perlawanan takraw di sana. Jadi, selama 4 hari ni tinggal lah kami bertiga je....sob...sob...sob...sedih...aleesya dah rindu-rinduan dah dengan abahnya ni......mama pun sama....ahaks...

Okla, nak citer sikit ni, tadi ada pameran buku kat sekolah......tauke kedai buku dari Ipoh datang buat pameran kat sekolah saya...sempena dengan Karnival Sekolah esok...kebanyakan buku2 yang diorang bawa semuanya buku2 bahasa cina (al maklum lah, sekolah saya ni kan smjk.......) adalah sikit2 buku bahasa inggeris, tapi tak menarik pun...

Dalam dok membelek2 buku bahasa cina tu....tiba2 saya terjumpa buku2 yang sangat menarik, tertarik kau memang de boooom....hahaha......apalagi, beli lah.....:)

Ni dia.....
Amacam? best tak? hehe.....3 buku crochet dan 1 buku menjahit....seronok sangat! 4bijik buku ni saya beli tak sampai seratus pun sebab ada diskaun 20%.......
comel2 gambar kat dalam buku ni, kertas pun oklah, berkualiti.....

 

Kelakar pulak bila anak murid saya tadi terkejut tengok saya memborong buku2 bahasa cina ni semua.... 
 
"cikgu tau baca cina ke?"   
" hehe....taklah, cikgu tengok gambar je boleh paham...."
"oh, cikgu pandai buat ini ye?"
"boleh lah sikit2....^-^ "

Heheh....itulah dia, kalau dah minat tak kira buku bahasa apa pun boleh je....
Agak2 tadi kalau ada buku bahasa Zimbabwe pun saya beli jugak kot........hahaha.....:D


Saturday, April 13, 2013

Setelah 2 bulan.....

Dah lebih 2 bulan dah blog saya ni asyik "mari mengait si rama-rama je"......hehe...mesti sape2  yang tersinggah kat sini dah boring tengok blog tak update2...so, hari ni dengan penuh bangganya saya nak meng'update' blog yang dah lama sangat ditinggalkan ni.....yelah, kata orang, sayangkan blog tinggal-tinggalkan....ye dak? heheh...;)

Sebenarnya bukan sengaja nak tinggal-tinggalkan blog macam ni..tapi sejak mula masuk kerja lebih kurang 2 bulan lepas tulah saya pun mulalah mengabaikan blog yang satu ini.....

Nak kata sibuk sangat pun tak jugak...orang lain lagi sibuk.....tapi dah memang mood rajin tu takde, nak buat macam mana kan...huhu...

Lagipun, untuk adik Mueez kali ni saya dah tekad nak menyusukan dia sehingga 2 tahun, In Shaa Allah....jadi misi saya sekarang ni nak kumpul susu banyak2 dan cukup untuk adik mueez....dan tiap2 hari lah saya menggalas beg breastpump tu ke hulu ke hilir. Masa untuk mengait dan berblog pun dah jadi terhad sangat2 sekarang ni. Saya ni awal2 dulu tak buat stok EBM...ha,sekarang mula lah kais pagi makan pagi...takpelah, yang penting saya berdoa setiap hari agar Allah permudahkan untuk saya susukan adik Mueez sehingga 2 tahun...aminnn.

Oklah, jom kita cerita pasal mengait pulak....dah lama tak share hasil kait kat blog...
Walaupun blog lama tak ber'update', tapi mengait tetap di hati ye....hehe...:)
Projek kali ni saya buatkan set booties & hat tempahan dari aznira yang telah berjaya melembutkan hati saya untuk ambil tempahan......haha...:)
Tempahan az untuk anak saudaranya..topi brim dan baby booties...


Terima kasih Az yang sudi menempah...semoga gembira dengan topi & bootie ni .....:)

Ok,sampai sini dulu ye....nak pergi peluk adik mueez pulak ni .....:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews