Friday, December 28, 2012

Crochet cupcake...emm,yummy!

 Apa khabar semua? saya sihat2 je kat sini...rasanya bertambah sihat kot sepanjang duduk dalam pantang.....asyik nak makan je.....hihi...mungkin sebab adik Mueez kuat sangat menyusu kot...;)
So, sempena nak meraikan kejayaan saya yang dah habis berpantang ni...(heheh...ada ke macam ni...), saya dah pun berjaya siapkan cupcake ni...walaupun sebijik je yang berjaya 'dibakar', takpelah, kira oklah tu...sebab saya memang tak pernah buat pun sebelum ni...(cupcake yang betul2 lagi lah tak pernah buat! haha...;)
 
  Jom tengok macam mana saya buat cupcake ni...
Ini bahagian2 cupcake sebelum dicantumkan, cup, topping dan cherry...

Ini lah keadaannya bila kita dah cantumkan kesemua bahagian tu tadi..kat dalam tu saya letak fiber, bagi cupcake ni gebusss...he2

Tadaaa....dah siap pun cupcake saya....jom makan! :D

Ermm, nak masak apa lagi lepas ni ye? kalau buat durian crepe ok tak? heheh....kan tengah popular sekarang ni...:)
Oraitt, untuk sape2 yang berminat dengan resepi cupcake saya ni, boleh lah klik pattern kat bawah ni ye...


:))


Tuesday, December 25, 2012

Introduce...our little prince...:)

Assalamualaikum semua...
Alhamdulillah.....syukur kepada Allah S.W.T kerana masih lagi diberi kesempatan untuk bertemu dengan anda semua di alam maya ni...^_^.....setelah hampir 2 bulan saya menyepi (menyepi bersebab ni..)....he2..

Tengok tajuk kat atas tu rasa2nya dah tahu saya pergi ke mana kan...
Ya, saya dah pun selamat melahirkan anak yang ke-2 pada 14/11/2012 (hari rabu).....baby boy dengan berat 3.5kg tepat jam 3.15 pagi...lebih kurang je angka tu kan...hi2...putera kami ni  diberi nama Afifin Mueez..maksudnya yang mengetahui dan dilindungi......aminnnnn.
Inilah putera kami, Afifin Mueez...
gambar ni baru je beberapa jam lepas lahir...

Yang menariknya, tarikh lahir baby Mueez ni betul2 pada tarikh EDD, 14/11/12...saya dah bersedia awal, ingatkan lebih kurang macam kakaknya dulu, lahir awal 2 minggu....tapi nampaknya adik Mueez ni suka duduk kat dalam perut mama lama2....hehe...;)
Saya bersalin di Hospital Temerloh. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar dan nurse2 & doktor2 kat sana semuanya baik2 belaka serta layanan yang diberi pun sangat memuaskan....terima kasih banyak2 pada semua yang terlibat ye....(cewah...macam menang award pulak...ahaks..;)

Pengalaman bersalin? rasanya tak payah citer lah ye....sebab dah banyak dah blog2 dan mummy2 yang cerita pengalaman bersalin diaorang....tapi, percayalah....pengalaman nilah yang paling indah bagi seorang wanita walaupun sakitnya tak terkata.......betul tak? :))

Ok, nak tengok lagi tak gambar baby Mueez?

yang ni umur lebih kurang 2 minggu...
yang ni cukup2 sebulan...pipi dah mula tembam...hihi
 yang terkini...adik Mueez dah botak... lepas majlis cukur dan akikah kat rumah MIL...
haa...yang ni, model tetap saya, kakak aleesya, posing dengan adik Mueez...;)

Hari ni umur adik Mueez dah 42 hari....insyaAllah 2 hari lagi habislah pantang saya 44 hari......yeayyy!!! amboih2...seronoknya dia...he2...dan yang laaaaagi best, cuti bersalin saya tak habis lagi tau...lepas cuti tahun baru cina nanti baru saya kembali ke sekolah...harap2 sempatlah nak siapkan mana2 projek mengait yang tertangguh dulu2...dan juga nak mencapai angan2 yang macam2 ada kat dalam kepala ni....nak buat itu, nak buat ini...heheh...;)

Oklah, sampai sini dulu....kalau ada masa ataupun projek baru nanti saya update lagi ye...babai semua...:D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews